Idéen til denne kaken startet med bunnen. Bunnen lagde jeg til den 10 cm høye sjokolademoussekaken min, og jeg likte den så godt at jeg hadde lyst til å bruke den til noe mer, og dermed stod denne kaken på bordet i dag.
Formen jeg brukte var i størrelsen 23 x 32, innvendige mål. Kaken er ganske så mektig, så den kan med fordel lages i litt større form for lavere kake.
Bunnen er lagd av
- 32 digestive kjeks
- 250 g peanøtter
- 100 g brun farin
- 300 g Philadelphia naturell
Kjør kjeks, peanøtter og farin noen runder med stavmikseren.
Kna deretter inn osten.
Jeg brukte 250 g ost, men jeg har skrevet 300 g i oppskriften. Dette for å gjøre kakebunnen litt saftigere.
På bildene ser du hvordan den blir med 250 g ost og 25 minutters steketid.
Stekes i en bakepapirkledd form (ønsket størrelse) på 170 grader i 20 minutter. For litt tørrere bunn øker du steketiden til 25 minutter. En justerbar kakebunn etter enhver smak. Bakepapiret bør stikke opp på alle kanter. Dette fordi du skal ha både fudge og smeltet sjokolade oppå peanøttbunnen.
Settes kaldt.
Fudgen er lagd av
- 1 boks søt kondensert melk
- 150 g brun farin
- 150 g smør
- 150 g hvit sjokolade
Ha melk, farin og smør i en kjele og kok opp. La det koke under omrøring til farinen har smeltet og blandingen tykner.
Jeg lot dette koke på middels varme i 9 minutter (måtte ta tiden for å se hvor lenge).
Helles over avkjølt peanøttkakebunn som fortsatt er i formen sin.
Settes kaldt.
Sjokolade på toppen
- 2 dl kremfløte
- 300 g 70% sjokolade eller annen sjokolade du måtte ønske
Kok opp kremfløten. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen. Når sjokoladen har smeltet, helles dette over peanøttbunn med fudge.
Strø over ønsket mengde peanøtter.
Kan også serveres med pisket krem på toppen.