Kaffepavlova

Kaffepavlova, Pavlova med kaffe eller marengskake med smak av kaffe… Kjært barn har mange navn.

Denne Kaffepavlovaen smaker som… en sterk og søt kopp kaffelatte med et lite hint av karamell. En Pavlova med voksen smak, der altså.

Kaffepavlova i ca. 24 cm i diameter er laget av

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 1 ss pulverkaffe (5 g) – jeg brukte Nescafé Espresso Intenso
  • 5 g vaniljesukker
  • 15 g maizena
  • 2 ts hvitvinseddik

Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 13 minutter.

Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett litt og litt av sukker, kaffe og vaniljesukker. Når det er to minutter igjen, har du i pisker du inn maizena og så røres eddiken forsiktig inn for hånd.

Jeg liker å bruke sprøytepose for fordelingen av marengsen. Til denne brukte jeg tip 4B fra Wilton.
Et tips er å lage den mindre i diameter enn du ønsker sluttresultatet skal bli. Dette fordi den eser ut og blir større i ovnen.

Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen. Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Kaffepavlovaen stod i ovnen til den var avkjølt.

Kaken toppes med stivpisket kremfløte, sjokoladesaus og stekt hvit sjokolade.
Da jeg har opplevd at kaken begynner å renne om jeg topper den med bare krem (altså ikke noe annet iblandet denne), anbefaler jeg å ikke pynte denne før den skal serveres.

Ønsker du litt mindre kaffesmak, reduserer du bare mengden kaffe. Planen var å bruke 2 ss, men det hadde blitt altfor mye.

Kremen til denne kaffepavlovaen er laget av

  • 5 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 10 g vaniljesukker

Stivpiskes og fordeles på kaken.

Sjokoladesausen er laget av

  • 1,25 dl kremfløte
  • 100 g 70% sjokolade

Kok opp kremfløten, ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen. Avkjøl til til romtemperatur. Fordeles i snirkler og striper i kremen og oppå for fin effekt. Ha på litt sjokolade og bruk en skje eller gaffel og fordel den inni kremen. Dette kan du gjøre i flere omganger før du til slutt lager fine striper med sjokoladen. Slå deg løs.
Noe av sjokoladen kan også has på bunnen før du har på kremen, om du skulle ønske det.
Det kan også hende du ikke ønsker å bruke all sjokoladen, men det finner du ut av.

Stekt hvit sjokolade
  • 70 g hvit sjokolade

Del den i ruter og stek på 130 grader i 15 – 20 minutter. Følg med. Den er mørkere inni enn den er utenpå. Hakkes i biter for å strø på toppen.

Jeg kan tenke meg at ristede mandelflak også kan være godt å ha oppå dette igjen. Kaffepavlovaen frister til gjentakelse.

 

Kaffepavlova - pavlova med kaffeKaffepavlova - pavlova med kaffe

Kaffepavlova - pavlova med kaffe

Kaffepavlova - pavlova med kaffe

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk