Brownie – av den fløyelsmyke typen

Fornøyd jeg sitter her… 🙂
Jeg har bakt i hele helgen. En kake gikk dessverre i søpla, men de fire andre ble jeg veldig fornøyd med. Tre av kakene kommer på bloggen etterhvert (oktober og november), men en av dem kan jeg friste med allerede nå; Fløyelsmyk Brownie.
Jeg har flere gode brownies på bloggen allerede, og trodde egentlig ikke jeg ville komme på noe som ville slå disse, men så feil kan man ta. Jeg har altså en ny førsteplass i Brownieavdelingen (etter min smak), og oppskriften finner du nedenfor.

Jeg tenkte det ville være en kjempegod idé å steke hvit sjokolade på toppen av kaken, men da den ikke kan has på kaken før den er nesten ferdig, ble de liggende løse oppå toppen, og falt lett av kakebitene. Kanskje ikke den beste idéen jeg har hatt. Godt var det, men litt smulete.

Oppskrift

Fløyelsmyk Brownie i en form på størrelsen 24 x 32 (innvendige mål) ble lagd av

 • 300 g smør
 • 400 g 70% sjokolade
 • 4 egg
 • 2 eggeplommer
 • 300 g brun farin
 • 100 g lys sirup
 • 3 ts vaniljesukker
 • 150 g mel
 • 20 g kakao
 • 1/2 ts bakepulver
 • 100 g hvit sjokolade (om du skulle få lyst til å prøve dette på toppen av kaken)

Smelt smør. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Avkjøles i romtemperatur mens du lager resten av røra.
Pisk egg, eggeplommer, brun farin, lys sirup og vaniljesukker i noen minutter til dette er veldig luftig. Tilsett det tørre (mel, kakao og bakepulver før du tilslutt har i sjokoladesmøret i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen er i gang.

Røren has i en bakepapirkledd form og stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøles.
Vi synes kaken var best romtemperert.

Om du skulle få lyst til å prøve prosjekt hvit-kokesjokolade-på-toppen-av-brownie; Hakk sjokoladen i biter. Strø over kaken når det er 10 minutter igjen av steketiden. Er sjokoladen lenger i ovnen, blir den brent, og det vil vil jo ikke.

 

brownie

Brownie

Brownie

Brownie

Brownie

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk