Brownie – Laktosefri

Jeg ble spurt om jeg kunne lage en laktosefri kake til et besøk vi skulle på i går.
Laktosefri kake hørtes i første omgang veldig vanskelig ut, men når jeg fikk tenkt meg om, skulle det vise seg at det ikke ville by på store utfordringer.

Valget falt på en laktosefri brownie, og denne ble lagd av

  • 3 egg
  • 2 eggeplommer
  • 300 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 100 g lys sirup
  • 50 g kakao
  • 150 g mel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 300 g smeltet smør (av 400 g smør)

Jeg smeltet 400 g smør og skilte deretter fettet og melkeproteinet (det hvite nederst i kjelen med smeltet smør). For å få 300 g melkefritt smør til kaken, måtte jeg smelte ca. 400 g smør.
Pisk egg, eggeplommer, sukker, vaniljesukker og sirup godt og vel. Jeg pleier å piske dette luftig, og lurer på om det er derfor jeg får en slik «blondekant» på kaka (se bildet).
Tilsett deretter det tørre (kakao, mel, bakepulver) og smeltet smør om hverandre.

Stekes i en bakepapirkledd form (størrelsen 24 x 32 (innvendige mål)) midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter. Kaken skal virke flytende i midten når den tas ut. Avkjøles.

Denne kaken er ganske mild på smaken.
Serveres med laktosefri krem eller iskrem. Eller bare nytes som den er.

Da kaken skulle være med videre, ble det bare et sniktittbilde denne gangen.

Laktosefri brownie

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?