Denne kaken bakes igjen og igjen her i huset. Saftig sjokoladekake er skikkelig populært.
Sjokoladekaker kommer i alle størrelser, smaker (lys, mørk, søt, bitter osv.) og fasonger, og de er alltid et populært innslag på kakebordet, enten det er til barnebursdag eller en venninnekveld.
I tillegg til ingrediensene nedenfor, trenger du også blåbær til midten av kaken samt toppen og ev. pynting rundt kaken på fatet.
Saftig sjokoladekake i rund form str. 20 cm i diameter ble laget av
- 200 g romtemperert smør
- 200 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 4 egg
- 250 g mel
- 50 g kakao
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 2 dl kefir
Pisk romtemperert smør, sukker og vaniljesukker godt og luftig. Tilsett eggene. Gjerne plommene først. Ha deretter i det tørre (mel, kakao, bakepulver og natron) og kefir om hverandre.
Stekes i en bakepapirkledd form midt i ovnen på 180 grader i 1 time og 5 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn.
Avkjøles.
Del kaken i to og ha sjokoladesmørkrem og blåbær i midten.
Sjokoladesmørkremen er laget av
- 200 g romtemperert smør
- 50 g kakao
- 500 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl kremfløte
- 1 – 2 ss sterk kaffe (smak deg fram)
Pisk alt godt.
Fordeles i midten av sjokoladekaken du allerede har delt i to. Fordel blåbær i kremen (jeg fylte opp med blåbær).
Dekk kaken med krem; sidene og toppen. Pynt som du ønsker med krem og blåbær.
Kremen blir stiv i kjøleskapet, men mykner i romtemperatur. Det er derfor lurt å ta de ut av kjøleskapet en stund før de skal serveres. Kaken er også saftigere når den er romtemperert.