Sjokoladekake med julefølelse – Denne kaken er inspirert av barndommens delfiakake.
Sjokoladekake med julefølelse er lagd i en brødform og den består av
- 300 g smør
- 400 g sjokolade 70%
- 1 ts kaffepulver – sterk type (kan droppes)
- 3 egg
- 100 g sukker
Smelt smør. Ta kjelen av varmen og rør inn kaffepulveret og sjokoladen til den har smeltet. Avkjøles i romtemperatur.
Mål opp alle godsakene du skal ha i sjokoladeblandingen. Rull tynne pølser av marsipanen.
Pisk egg og sukker luftig. Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen fortsatt går.
Blandingen er lagt i en bakepapirkledd brødform, 10 x 24 cm.
Godsaker inni kaken
Om du skulle ønske å bruke mer eller mindre av noe, eller bruke noe annet, er helt opp til deg.
- 100 g geletopper
- 60 g små marshmellows
- 100 g peanøtter
- 60 g Ritz kjeks
- 50 g marsipan
Rør inn geletopper, marshmallows og peanøtter for hånd.
Dekk en brødform med bakepapir. Hell litt av blandingen oppi. Del Ritz-kjeksen i to og stikk dem på skrå nedi. Legg marsipanpølser (to eller tre i bredden) oppå der. Hell litt av blandingen over dette igjen, og gjenta til alt er brukt opp. Avslutt med sjokoladeblandingen, men det gjør ingenting om noe stikker opp her og der.
Sett kaldt. Gjerne natten over.
Serveringstips:
Strø over kakaopulver (siktet). Toppes med geletopper eller marshmellows.