Saftig sjokoladekake i langpanne

Saftig sjokoladekake i langpanne – Oppskriften er tatt utgangspunkt fra en tidligere delt kake – Vinneren av kakebordet.

Her har jeg rett og slett doblet oppskriften (foruten natronen) på kaken, og brukt samme oppskrift (mengde) i innlegget på kremen.

Saftig sjokoladekake i langpanne er laget av

  • 400 g romtemperert smør
  • 400 g sukker
  • 4 ts vaniljesukker
  • 8 egg
  • 500 g mel
  • 100 g kakao
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 4 dl kefir

Pisk romtemperert smør, sukker og vaniljesukker godt og luftig. Tilsett eggene, ett og ett. Ha deretter i det tørre (mel, kakao, bakepulver og natron) og kefir om hverandre.

Stekes i en bakepapirkledd langpanne midt i ovnen på 180 grader i 30 – 40 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn.
Avkjøles.

Kremen er laget av

  • 200 g romtemperert smør
  • 50 g kakao
  • 500 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl kremfløte
  • 1 – 2 ss sterk kaffe (smak deg fram)

Pisk alt godt.
Fordeles utover avkjølt kake. Pyntes med det du måtte ønske. Bær er godt til.

Kremen blir stiv i kjøleskapet, men mykner raskt i romtemperatur. Det er derfor lurt å ta de ut av kjøleskapet en stund før de skal serveres. Kaken er også saftigere når den er romtemperert.

Sjokoladekake - langpanne - vinneren pa kakebordet

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?