Saftig gulrotkake måtte det bli her inne på denne bloggen også. Denne vil nok for alltid være favoritten til store og små her i huset.
Jeg har laget en mindre versjon av gulrotkaken min, og denne er bakt i en 15 cm form i diameter. Formen er 7 cm høy, men det er ikke nødvendig at kanten er så høy.
Jeg har bakepapir i bunnen og langs kantene på formen, men om du heller bare ønsker å smøre formen, gjør du det.
Kalkulatoren brukes flittig i bakstavdelingen om dagen, og av og til går det ikke helt etter regnestykket. Kremen er litt for mye, men det er jo noen som også liker det, derfor deler jeg oppskriften som jeg lagde den i dag. Men, om du deler gulrotkaken i to og fyller den med krem inni, er det akkurat nok krem.
Gulrotkaken er laget av
- 1 egg
- 80 g brun farin
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss creme fraiche (30 g)
- 70 g mel
- 1/2 ts natron
- 50 g smeltet smør
- 100 g revet gulrot
Smelt smøret. Riv gulrot.
Pisk egg, brun farin og vaniljesukker lyst og luftig. Ha deretter i creme fraiche, smør, mel og natron om hverandre.
Ha til slutt i de revne gulrøttene.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.
Kremen til gulrotkaken er laget av
- 50 g mykt smør
- 150 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 60 g smøreost naturell (Kavli) (50 g for litt fastere krem)
Pisk smør, melis og vaniljesukkeret først. Deretter pisker du inn osten.
Påføres avkjølt kake.