Suksessterte kan også bakes i liten utgave. Jeg har tatt utgangspunkt i min oppskrift på suksessterte i «normal» størrelse og lagde den i en mindre variant tilpasset 2.
Kaken er bakt i en form som er 15 cm i diameter og 7 cm i høyden. Ønsker du å lage en større kake, finner du oppskrift på den her og skulle du ønske en skikkelig overdådig kake, finner du denne her.
Suksessterten er laget av
- 120 g mandler (ristede og med skall på)
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 3 eggehviter
Rist mandlene på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 150 grader i 15 – 20 minutter. Avkjøles.
Mal mandlene med stavmikser eller kvern.
Pisk eggehvitene til luftig marengs med sukker og vaniljesukker. Eggehvitene piskes til de skummer, og så har du i sukker og vaniljesukkeret litt og litt.
Vend inn mandlene når marengsen er ferdig. Røra skal være av mere flytende marengs-mandel-blanding enn en stiv blanding (om du skjønner). Er røra for stiv, kan dette lett fikses ved å røre for hånd i røra til den endrer konsistens.
Kle formen med bakepapir langs kantene og bunnen. Stekes midt i ovnen på 170 grader i 35 – 40 minutter.
Kremen er laget av
- 1,5 dl kremfløte
- 150 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 3 eggeplommer
- 150 g smør i biter
Kok opp fløte, sukker og vaniljesukker under omrøring. La det koke til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og pisk inn en og en eggeplomme. Når alle eggeplommene er innrørte, setter du kjelen tilbake på varmen og rører til kremen tykner. Ikke kok. La avkjøle litt før du pisker inn litt og litt av smøret.
Settes kaldt.
Kald krem piskes stiv med mikser/kjøkkenmaskin før den has på kaken.
Jeg har prøvd meg fram til en bedre oppskrift på kremen, og jeg har derfor endret denne (til dem som legger merke til det).
Du må nok kanskje øke mengde krem om du ønsker å pynte kaken som jeg har gjort; sprøytet kremen på i form av roser og fylte på med noen topper innimellom + pynte rundt kaken nederst.
Jeg serverte med ristede mandelflak ved siden av og bringebær på toppen.
For andre holder det med å pynte kaken med mandler eller kanskje bare revet sjokolade. Du bestemmer.