Sjokolademoussekake

Jeg skal bake kake til et vennepar som skal gifte seg i september. Kaken har blitt et lite prosjekt, og denne sjokolademoussekaken er en liten test for å se hvordan sjokolademoussen blir og hvordan den er etter å ha vært frossen.
Brudgommen ønsker seg en sjokoladekake, og siden kaken er til et bryllup, ønsker jeg å lage noe jeg ikke har lagd før. Denne kaken har surret i hodet på meg siden juni, så nå er det på tide å forsøke å få den på et fat.
Konsistensen på denne kaken ble perfekt. Tenker da gelatin vs. mengde væske og sjokolade. Jeg vinglet litt mellom 3 eller 4 plater gelatin samt 2 eller 3 dl kremfløte, men er veldig glad for det jeg endte opp med. Denne ble jeg veldig fornøyd med, og jeg gleder meg til å sette sammen kakeprosjektet mitt i september.

Kaken er lagd i en liten kakeform, str. 16 cm i diamenter.

Kakebunnen er lagd av

  • 9 Digestive
  • 60 g peanøtter
  • 30 g brun farin
  • 60 g Philadelphia

Knus kjeks og peanøtter sammen med sukkeret i stavmikseren. Kna deretter inn osten.
Fordeles i en bakepapirkledd form og stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 15 minutter.

Moussen er lagd av

  • 4 plater gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g 70% sjokolade
  • 3 eggeplommer
  • 2 eggehviter
  • 2 ss sukker
  • 3 – 4 ss koktvarmt vann

Legg gelatinen i bløt i ca. 10 minutter.
Stivpisk kremfløten. Sett den kaldt.
Kok opp 1 dl kremfløte og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Rør deretter inn en og en eggeplomme. Det kan se ut som om dette nå er mislykket (gjorde det i hvert fall for meg denne gangen), men det retter seg når du pisker inn den varme og smeltede gelatinen. Ha sjokoladeblandingen i en bolle.

Stivpisk eggehvitene med 2 ss sukker.
Kok opp litt vann. Klem vannet av gelatinen og rør den ut med 3 – 4 ss kokvarmt vann. Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i sjokoladeblandingen mens miksmasteren går for fullt. Når alt er godt og blandet, vender du forsiktig inn kremen og deretter den stivpiskede eggehviten. Husk: forsiktig.

Lag høyere kanter på formen med bakepapir eller stiv plast. Hell blandingen over den avkjølte bunnen.

Ha i bær, ønsket type og mengde. Jeg brukte frosne bringebær.

Settes kaldt noen timer til den stivner eller over natten.

Kaken ble høy. Den kan lages i en større form. Da blir den lavere og trenger kortere tid på å stivne.

Kaken kan fryses.

 

Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk