Jeg skal bake kake til et vennepar som skal gifte seg i september. Kaken har blitt et lite prosjekt, og denne sjokolademoussekaken er en liten test for å se hvordan sjokolademoussen blir og hvordan den er etter å ha vært frossen.
Brudgommen ønsker seg en sjokoladekake, og siden kaken er til et bryllup, ønsker jeg å lage noe jeg ikke har lagd før. Denne kaken har surret i hodet på meg siden juni, så nå er det på tide å forsøke å få den på et fat.
Konsistensen på denne kaken ble perfekt. Tenker da gelatin vs. mengde væske og sjokolade. Jeg vinglet litt mellom 3 eller 4 plater gelatin samt 2 eller 3 dl kremfløte, men er veldig glad for det jeg endte opp med. Denne ble jeg veldig fornøyd med, og jeg gleder meg til å sette sammen kakeprosjektet mitt i september.
Kaken er lagd i en liten kakeform, str. 16 cm i diamenter.
Kakebunnen er lagd av
- 9 Digestive
- 60 g peanøtter
- 30 g brun farin
- 60 g Philadelphia
Knus kjeks og peanøtter sammen med sukkeret i stavmikseren. Kna deretter inn osten.
Fordeles i en bakepapirkledd form og stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 15 minutter.
Moussen er lagd av
- 4 plater gelatin
- 3 dl kremfløte
- 200 g 70% sjokolade
- 3 eggeplommer
- 2 eggehviter
- 2 ss sukker
- 3 – 4 ss koktvarmt vann
Legg gelatinen i bløt i ca. 10 minutter.
Stivpisk kremfløten. Sett den kaldt.
Kok opp 1 dl kremfløte og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Rør deretter inn en og en eggeplomme. Det kan se ut som om dette nå er mislykket (gjorde det i hvert fall for meg denne gangen), men det retter seg når du pisker inn den varme og smeltede gelatinen. Ha sjokoladeblandingen i en bolle.
Stivpisk eggehvitene med 2 ss sukker.
Kok opp litt vann. Klem vannet av gelatinen og rør den ut med 3 – 4 ss kokvarmt vann. Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i sjokoladeblandingen mens miksmasteren går for fullt. Når alt er godt og blandet, vender du forsiktig inn kremen og deretter den stivpiskede eggehviten. Husk: forsiktig.
Lag høyere kanter på formen med bakepapir eller stiv plast. Hell blandingen over den avkjølte bunnen.
Ha i bær, ønsket type og mengde. Jeg brukte frosne bringebær.
Settes kaldt noen timer til den stivner eller over natten.
Kaken ble høy. Den kan lages i en større form. Da blir den lavere og trenger kortere tid på å stivne.
Kaken kan fryses.