Pavlova med blåbær

Et av våre fadderbarn skal konfirmeres i september, og til denne konfirmasjonen tenkte jeg å lage en ny Pavlova. En jeg ikke har laget før. Da hun elsker bær, måtte det bli en med disse herlighetene, og siden jeg har ganske mye blåbær i hus, tenkte jeg å prøve meg på denne; Pavlova med blåbær inni og blåbær oppå.

Etter at jeg hadde tatt bilder, tok jeg resten av Pavlova med blåbær med meg i et 50-årslag, og jeg var spent på hva dommen ble. Etter min smak ble den litt søt, så mengden sukker er redusert i oppskriften nedenfor. Tilbakemeldingene var gode. Tommel opp!

Tips før du begynner: Strø litt maizena på bakepapiret før du fordeler marengsen på. Den ble litt bløt i bunnen, men ikke mye.

Pavlova med blåbær i ca. 24 cm i diameter er laget av

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 15 g maizena
  • 2 ts bringebæreddik
  • 100 g frosne blåbær

Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 13 minutter.

Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett litt og litt av sukker og vaniljesukker. Når det er to minutter igjen, har du i pisker du inn maizena og så røres eddiken forsiktig inn for hånd. Frosne blåbær røres forsiktig inn til slutt.

Jeg liker å bruke sprøytepose for fordelingen av marengsen, men dette går ikke med blåbær i marengsen, og dermed ble den fordelt med skje. Et tips er å lage den mindre i diameter enn du ønsker sluttresultatet skal bli. Dette fordi den eser ut og blir større i ovnen.

Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen. Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Pavlovaen stod i ovnen til den var avkjølt.

Siden det er blåbær inni kaken, lager jeg denne bare en dag i forveien. Uten noe i bunnen, kan den lages flere dager i forveien.

Pavlovaen ble toppet med blåbærkrem laget av

  • 100 g friske blåbær (most med stavmikseren)
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker

Mos blåbæra med stavmikseren. Det kan være lurt å sile den litt, slik at ikke det renner så mye blåbærsaft fra kaken etterhvert.
Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker.
Bland dette forsiktig sammen for hånd.

Ellers ble Pavlova med blåbær toppet med jordbær, jordbær dyppet i sjokolade og sjokolade + små sitronmelisseblader.

Dagen etter konfirmasjonen:

Nå har jeg selv erfart at forskjellige stekeovner trenger forskjellige steketider… Jeg lagde denne kaken på fredagen, og den skulle serveres til konfirmasjonen som var på lørdagen. Dette gjorde jeg på hytta, og oppskriften ovenfor er lagd her hjemme.
Planen var å lage den i langpanne, og jeg doblet oppskriften til dette.

Når den hadde stått inne i 1 time, så jeg at den burde stå lengre, og lot den stå i 10 minutter til, men var litt usikker på om den burde stått enda lenger (noe jeg erfarte dagen etter at den burde). Jeg skrudde av ovnen, og lot kaken stå i ovnen (med døren på gløtt) til neste morgen.
Neste morgen var det tid for pynting, men kaken var litt for myk til å få over fra bakepapiret til kakefatet, så jeg måtte la den være på bakepapiret. Eneste løsning var det jeg absolutt ikke liker å gjøre; servere kaken i et stekebrett. Brettet ble dekket til med aluminumsfolie og kaken (på bakepapiret) ble lagt over. Deretter ble den pyntet som vist på bildene nedenfor.

Jeg var dessverre ikke fornøyd med kaken, den burde rett og slett ha stått enda lenger i ovnen. Men, selv om jeg ikke var fornøyd, var det mange av gjestene som likte kaken. Også vertskapet.
Takk for en fin dag. 🙂

Blåbærpavlova

Blåbærpavlova

Blabarpavlova

Blåbærpavlova

Blåbærpavlova

Blåbærpavlova

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk