Denne sjokoladekaken har en seig bunn som en brownie, og den er fylt med hakket hvit sjokolade, toppet med karamell, sjokoladekrem og stekt hvit sjokolade. Mye sjokolade på en gang = mektig men god Sjokoladedrøm.
Formen jeg har brukt er 18 cm i diamenter. Dekk bunnen med bakepapir og smør kantene med smør.
Bunnen er lagd av
- 1 egg
- 50 g brunt sukker
- 30 g mel
- 2 g bakepulver
- 20 g smør
- 40 g dadler uten stein
- 100 g 55% kokesjokolade
- 80 g hvit sjokolade i biter (ønsket størrelse)
Alt, foruten den hvite sjokoladen, kjøres til en kakerøre i en foodprosessor. Grisete, raskt og effektivt.
Rør inn den hakkede hvite sjokoladen i røra og fordel røra i kakeformen. Stekes på 180 grader i ca. 20 minutter.
Bunnen blir klissete som brownie, så jeg anbefaler å drysse litt kakao over kakefatet før du setter bunnen på.
Karamellen er lagd av
- 50 g brunt sukker
- 1,5 dl kremfløte
- 20 g smør
- 40 g hvit sjokolade
Sukker, kremfløte og smør has i en stekepanne og putres til karamellkonsistens. Ta pannen av varmen og rør inn den hvite sjokoladen til den har smeltet.
Sjokoladekremen er lagd av
- 50 g smeltet 70% sjokolade
- 1,5 dl kremfløte
- 1 eggeplomme
Smelt sjokoladen over vannbad. Pisk kremfløten luftig. Rør inn eggeplommen i kremen. Ha litt av kremen i en bolle og rør inn litt og litt av den litt avkjølte (ikke kald) sjokoladen. Bland deretter dette med resten av kremen.
Stekt hvit sjokolade
- 40 g hvit sjokolade stekes på 130 grader i ca. 10 – 15 minutter. Pass på. Sjokoladen blir mørkere inni enn utenpå. Mørkere sjokolade = mer karamellsmak.
Kaken toppes til slutt med bringebær og sitronmelisse.