Gulrotkake med ingefær- og appelsinsirup

Kan jeg friste med en litt annerledes gulrotkake?

Denne kaken har jeg prøvebakt og –smakt noen ganger før jeg ble helt fornøyd. Sirupen ble også prøvekokt noen runder før jeg ble fornøyd med smaken og styrken.

Selv om jeg i de første rundene endte opp med noen mislykkede kaker og veldig sterk sirup, ga jeg meg ikke. Jeg visste at jeg hadde en god idé, og ville ikke gi meg før den kaken som jeg hadde bilde av i hodet mitt, stod på tallerkenen.

Resultatet er jeg veldig fornøyd med, og deler det mer enn gjerne med deg.

Tilbake til mine 8 porsjonskaker (ganske store). Til disse brukte jeg

  • 2 egg
  • 100 g hvitt sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 220 g mel
  • 1 dl kefir
  • 80 g smeltet smør
  • 300 g revet gulrot («revet» med stavmikseren)

Smelt smøret og avkjøl det.

Pisk egg, sukker (hvitt, brunt og vanilje) godt og luftig. Ha deretter i det tørre (kanel, bakepulver, natron og mel) og smeltet smør om hverandre i eggedosisen. Vend til slutt inn den revne gulroten.

Fordeles i godt smurte former og stekes på 190 grader i ca. 20 minutter.

Jeg brukte en randform 10 cm til disse kakene.

 

Kremen

  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • Vaniljefrø fra ½ vaniljestang
  • 200 g Philadelphia naturell

Pisk smør og melis godt. Ha deretter i vaniljefrøene og osten og pisk den luftig. Sett kaldt til den skal brukes.

Jeg brukte tip 1M til kremen når jeg hadde den på kaken.

 

Sirupen

  • 2 dl ingefærøl (jeg brukte Ginger Joe med 4% alkohol)
  • 2 dl appelsinjuice (ferskpresset med egen håndkraft fra 2 appelsiner)
  • 30 g fersk ingefær i biter
  • 30 g flytende Akasiehonning
  • 50 g brunt sukker
  • ½ vaniljestang uten frø (den du brukte til kremen)

Ha alt i en kjele og kok i ca. 15 – 20 minutter. Koketiden avhenger av hvor tykk/tynn du ønsker den og hvor «hardt» du koker den. Fosskoking (anbefaler ikke) = kortere koketid enn putring i kjelen.

Jeg skriver vaniljestang uten frø, men det er jo ikke til å unngå at det fortsatt er frø igjen inni stangen etter at du har brukt dem til kremen, så disse gjør vi selvfølgelig plass til i sirupen.

Avkjøl ferdigkokt sirup og ha på kaken før servering.

 

Har du lyst på enda litt mer på toppen av kaken, kan du riste noen cashewnøtter i stekepannen, hakke dem og strø på toppen. Nam!

 

Gulrotkake med ingefar- og appelsinsirup

Gulrotkake med ingefar- og appelsinsirup

Gulrotkake med ingefar- og appelsinsirup

Gulrotkake med ingefar- og appelsinsirup

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk