Disse sjokoladecookiesene med øl var noe jeg bare måtte prøve. Øl-cookies hadde jeg tenkt på en stund, og selv om jeg ikke liker øl, lot jeg meg friste av at jeg har hørt at øl skal være godt i mat.
Disse ble ikke tatt med på jobben, og det skyldes at de ble lagd en lørdags formiddag og at de falt i smak her i huset…
ca. 20 stk. sjokoladecookies med øl eller ølcookies om du vil, ble lagd av
- 100 g romtemperert smør
- 200 g brun farin
- 2 egg
- 100 g 55% kokesjokolade
- 60 g dadler uten sten
- 250 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 dl mørkt øl (jeg brukte typen Svart hav)
- 200 g melkesjokolade i biter
- peanøtter
Alt foruten melkesjokoladen og peanøttene has i en foodprosessor og kjøres til det er godt blandet. Rør inn melkesjokoladebitene. Vent med peanøttene.
Settes kaldt i ca. en time.
Når røren er fordelt på et bakepapirkledd stekebrett, fordeler du peanøttene på/inni cookiesene. Stikk dem litt inni. Jeg gjorde det på denne måten fordi jeg ønsket å beholde saltsmaken på dem. Salt, søtt og smakfullt.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 8 – 10 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på cookiesene og ovnen din. Anbefaler å prøvesteke en først.
Så til det store spørsmålet; Smakte det øl av dem? Nei, ikke mye. Jeg tok en slurk av ølen før jeg tok en bit av cookiesen for å se om jeg gjenkjente smaken, og det var et lite hint å spore.