Sjokoladecookies med øl og peanøtter

Disse sjokoladecookiesene med øl var noe jeg bare måtte prøve. Øl-cookies hadde jeg tenkt på en stund, og selv om jeg ikke liker øl, lot jeg meg friste av at jeg har hørt at øl skal være godt i mat.

Disse ble ikke tatt med på jobben, og det skyldes at de ble lagd en lørdags formiddag og at de falt i smak her i huset…

ca. 20 stk. sjokoladecookies med øl eller ølcookies om du vil, ble lagd av

  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g brun farin
  • 2 egg
  • 100 g 55% kokesjokolade
  • 60 g dadler uten sten
  • 250 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl mørkt øl (jeg brukte typen Svart hav)
  • 200 g melkesjokolade i biter
  • peanøtter

Alt foruten melkesjokoladen og peanøttene has i en foodprosessor og kjøres til det er godt blandet. Rør inn melkesjokoladebitene. Vent med peanøttene.
Settes kaldt i ca. en time.
Når røren er fordelt på et bakepapirkledd stekebrett, fordeler du peanøttene på/inni cookiesene. Stikk dem litt inni. Jeg gjorde det på denne måten fordi jeg ønsket å beholde saltsmaken på dem. Salt, søtt og smakfullt.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 8 – 10 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på cookiesene og ovnen din. Anbefaler å prøvesteke en først.

Så til det store spørsmålet; Smakte det øl av dem? Nei, ikke mye. Jeg tok en slurk av ølen før jeg tok en bit av cookiesen for å se om jeg gjenkjente smaken, og det var et lite hint å spore.

Sjokoladecookies med øl og peanøtter

Sjokoladecookies med øl og peanøtter

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?