Endelig fikk jeg til en skikkelig god sjokoladeshake. 🙂
Utfordringen har vært å få sjokoladen til løse seg opp i iskald melk/iskrem, og selv om jeg vet at dette ikke går, hadde jeg et lite håp om at foodprosessoren skulle fikse dette i en fei. Den gang ei…
Til slutt kom jeg på en god ide. Jeg smeltet sjokolade i matfløte, og satte dette kaldt. Da fikk jeg en sjokoladekrem som gjorde susen.
Da vi var på inspirasjonskvelden for milkshake, tenkte jeg at det måtte da gå an å få til en shake med chili. Jeg synes at sjokolade og chili er en god kombinasjon, og dermed måtte det bli en slik i kveld.
Det ble visst bare nok til en stor smaksprøve til en person, og den heldige ble meg 🙂
Til et glass av denne gode shaken brukte jeg
- 6 ruter 70% sjokolade
- 0,5 dl matfløte
- 6 gr chilipepper
- 140 gr vaniljeis
- 0,75 dl H-melk
Sjokoladen smeltes over vannbad, bland i oppkokt matfløte. Konsistensen vil bli som Nugatti når den blir avkjølt.
Når sjokoladen er avkjølt, har du alt i en blender og blander dette sammen til du er fornøyd.
Serveres med revet sjokolade eller krem eller begge deler. Mmmm 🙂