SommerSalma på ertepuré

Da var det nok en utfordring som fristet på matbloggsentralen.no, og denne gangen er det SALMAchef. Denne utfordringen hadde jeg egentlig bestemt meg for å ikke delta i, men da jeg så at fristen for innsending av bidrag var blitt forlenget, ble jeg allikevel fristet til å delta.

Bidraget skulle være tilpasset 4 porsjoner, og ta mindre enn 50 minutter å tilberede.

Til 4 SommerSalma på ertepuré brukte jeg

 • 140 gr Salma
 • 4 skiver ristet spiralloff
 • 1 fedd hvitløk
 • 120 gr erter (frosne)
 • 12 gr smør
 • 0,20 dl fløte
 • 1/2 klype salt
 • saften fra 1/4 lime
 • 40 gr mango
 • 20 gr eple
 • 30 gr creme fraiche
 • 1/2  chili
 • 16 spinatblader
 • 1 vårløk til pynt

Laksen ble stekt i 30 sekunder på hver side.

Stavmikseren ble brukt til alle tre tilbehørene (ertepuré, mango- og eplepuré og creme fraiche med chili).

Jeg kokte opp ertene og lot de trekke i 5 minutter (etter anvisning på pakken), deretter moste jeg disse, smør, fløte og salt med en stavmikser.

Limesaften, mango og eple ble også kjørt i stavmikseren. Ikke mos den altfor mye.

Creme fraiche og chili ble knust til jeg fikk fram smaken fra chilien.

Når alt var klart, ristet jeg loffskivene, «smurte» dem inn med hvitløksfeddet på den ene siden. Spinatbladene ble deretter lagt oppå skivene (4 på hver), før jeg hadde på ertepuréen. Jeg skjærte laksen i 12 tynne skiver (4 til hver). Hadde jeg hatt en skarp kniv, hadde de blitt finere… 🙂

Laksen ble toppet med mangopuré og creme fraiche med chili, før jeg strødde over vårløken til slutt.

SommerSalma på ertepuré

SommerSalma på ertepuré

Planen var å bruke en litt mindre loffskive, men utvalget i butikken tilsa at det måtte bli spiralloff.

Mengdene i oppskriften er tilpasset 4 porsjoner. Jeg brukte litt større mengder fordi det ikke alltid er like lett å vite hvor mye som trengs, samt at det er lettere å mose større mengder med stavmikseren.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk