Multe- og ferskenshake

Jeg har ikke helt klart å la være å tenke på kombinasjoner til en god milkshake, og dermed stod denne shaken klar i dag.

Da jeg er fra Andenes på Andøya, multemyrenes rike, måtte jeg jo prøve å finne på en god shake med dette. Jeg ble ikke overrasket over prisen på bæra når jeg var i butikken… Jeg hadde valget mellom rørt syltetøy fra Nora (med sukker) og en 1 kg’s boks (uten sukker). Begge frosne. Jeg skulle veldig gjerne hatt bæra uten sukker, men siden jeg bare trengte noen gram, gikk jeg for syltetøyet.

Nå må du ikke se på dette som en invitasjon til å dra til Andenes for å plukke bær, for der er det ikke fritt fram. For å si det sånn, så er multemyra der oppe, stedet for de som ønsker å drive med risikosport… På Facebook er det en siden som heter «Du vet du er fra Andenes når», og der syntes jeg det passet perfekt å legge inn dette: «Når du har lagt deg for vane å se deg over skuldrene når du er ute og plukker bær».

Denne shaken brakte meg tilbake til barndommens jakt etter denne oransje bæra, og mammas deilige multekrem. 🙂

Til 3,5 dl shake (dette ble litt mer enn milkshakeglasset på bildet) brukte jeg

  • 90 gr isbiter
  • 60 gr fersken
  • 50 gr multebærsyltetøy
  • 1 dl Biola syrnet skummet melk med aprikos
  • 1 dl matfløte
  • 1 ss sukker (kan droppes om du ikke vil ha den så søt)

Kjøres i blender til en deilig shake. Nytes 🙂

Husets smakspanel syntes denne var frisk og god, og da er produksjonsavdelingen (meg) fornøyd. Skulle jeg lagd denne en gang til, hadde jeg nok droppet sukkeret.

 

Multe og ferskenshake

Multe og ferskenshake

Multe og ferskenshake

Da mesteparten av ferskenen ble brukt i shaken og restene spist opp av shakeren, er det nektariner som er med på bildet.

En liten multerick

På Andøy vokser det multer av rang,

men der lønner det seg ikke å gå på slang.

Det hjelper ikke om du bare skal ha en håndfull,

for multene er verdt sin vekt i gull,

og denne risikosport, sender deg raskt på sprang!

Kanskje ikke den beste limericken jeg har lagd, men den stemmer på en prikk 🙂

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk