Betalt innlegg.
Oppskriften er fra oppskriftsheftet «De 7 slag» som jeg har laget for Bremykt Steke og Bake.
Denne oppskriften gir 400 gram deig som igjen gir 40 sirupsnipper á 10 gram. Deigen lages dagen i forveien.
- 50 g sukker
- 100 g mørk sirup
- ½ dl kremfløte
- 50 g Bremykt
- 250 g mel + litt til utbakingen
- ¼ ts malt pepper
- ¼ ts malt ingefær
- ¼ ts kanel
- ½ ts natron
- 1 eggehvite til pensling
- 25 skåldede mandler for pynt
Kok opp sukker, sirup og kremfløte og bland godt. Ta karamellen av varmen og rør inn smøret. Avkjøles nok til at det ikke gjør vondt å elte deigen. Karamellen tykner etter hvert, så jeg blander den derfor med mel, natron, malt pepper, ingefær og kanel før den blir kald.
Når alt er godt og blandet, dekkes deigen til og settes kaldt til neste dag. Deigen kan virke løs, men ikke la dette lure deg til å ha i mere mel. Deigen stivner i kjøleskapet.
Skåld mandlene og del dem i to på langs. Disse skal legges oppå snippen. Til 40 snipper trenger man 20 mandler, men siden det kan være vanskelig å dele alle like pent, har jeg skrevet at man trenger litt flere mandler.
Klar for deilige sirupsnipper?
Deigen eltes godt slik at den blir god å jobbe med. Bruk jevnlig litt og litt mel (bare en tynn hinne) ved utkjevling og kjevle den tynn. Skjær ut snipper med kniv eller en spore. Legg kakene på en bakepapirkledd stekeplate. Vær forsiktig når du flytter dem over fra benken til platen.
Bruk gjerne en mal slik at du får like store snipper. Hvor store de blir kommer an på vinkelen du legger malen i. Jeg klipte en remse på 5 cm av et A4 ark, og brukte den som mal.
Pensle snippene med litt eggehvite og legg en halv skåldet mandel på toppen.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 6 – 7 minutter. I min ovn var jeg fornøyd etter 6 minutter, og steketiden avgjør hvor mørke man ønsker dem. Følg med på slutten av steketiden, slik at de ikke blir brent.
Avkjøles på rist. Kakene skal bli sprø.
Tips
Jeg kjevlet deigen ut på et bakepapir, og skjærte snippene til på dette. For at de ikke skulle feste seg til hverandre når de ble stekt, skjærte jeg et ekstra mellomrom mellom dem. Se bilde.