Betalt innlegg.
Oppskriften er fra oppskriftsheftet «De 7 slag» som jeg har laget for Bremykt Steke og Bake.
Denne oppskriften gir ca. 34 smultringer
- 2 egg
- 200 g sukker
- 150 g creme fraiche lett
- 50 g smeltet Bremykt
- 1 dl stivpisket kremfløte
- 400 g mel + 50 til utbakingen
- 1 ts hornsalt
- 0,5 – 1 ts kardemomme (mengde etter smak)
- Smult eller olje med nøytral smak til steking
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Stivpisk kremfløten.
Rør inn creme fraiche og smeltet Bremykt i eggedosisen. Rør deretter inn den stivpiskede kremen.
Rør inn mel, hornsalt og kardemomme og sett deigen kaldt noen timer eller til dagen etter. Deigen blir klissete.
Kjevle ut deigen med mel. Bruk bare litt mel om gangen, og stikk ut ringer med en smultringutstikker.
Sørg for alltid å ha et tynt lag med mel under og over deigen.
Stekes i smult/olje til gylden på den ene siden og snu for å steke andre siden. Bruk gjerne en tresleiv.
Legg de stekte smultringene på en rist dekt med kjøkkenpapir, slik at det trekker til seg overflødig smult/olje.
Tips
Ha en skål med mel til å dyppe utstikkeren oppi mellom hver gang, da slipper smultringen veldig lett.
Bruk en lasermåler for temperatur. En veldig lettvint måte å holde kontroll på temperaturen på oljen.
Bruk bare ½-parten av deigen av gangen.