Betalt innlegg.
Oppskriften er fra oppskriftsheftet «De 7 slag» som jeg har laget for Bremykt Steke og Bake.
Denne røra gir ca. 22 krumkaker
- 2 egg veies uten skall
- Sukker like mye som eggene veier
- Smeltet Bremykt, like mye som eggene veier
- Mel, halvparten av det eggene veier
- Potetmel, halvparten av det eggene veier
- 2 ss kremfløte
Vei eggene uten skall. I denne oppskriften veide eggene 118 gram, og dermed måtte sukkeret også veie 118 gram. Dette ble pisket til en tykk og luftig eggedosis.
Deretter ble 59 gram mel og 59 gram potetmel (nøye skal man være) pisket inn i eggedosisen og til slutt 118 gram smeltet Bremykt samt 2 ss kremfløte.
La røra stå kjølig i ca. 30 minutter før steking.
Har du et jern som må pensles med smør, er det viktig å gjøre dette før steking.
Ha 1 ss røre i varmt krumkakejern, og bruk en krumkakekrummer eller enden på en stekespade eller sleiv til å rulle krumkaken rundt. Dette må gjøres med en gang krumkaken er tatt ut av jernet.
Avkjøles.
Tips
Tilsett ½ ts vaniljesukker, ½ ts kardemumme eller annen ønsket smak. Bytt f.eks. ut fløten med rom.