Betalt innlegg.
Oppskriften er fra oppskriftsheftet «De 7 slag» som jeg har laget for Bremykt Steke og Bake.
Denne deigen gir ca. 40 pepperkaker og den bør lages dagen i forveien.
- 80 g mørk sirup
- 150 g sukker
- 0,5 dl kremfløte
- 150 g Bremykt
- 350 g mel
- 1 ts kanel
- 0,5 ts malt ingefær
- 0,5 ts malt sort pepper
- 1 ts natron
- 1 eggeplomme
Smelt sirup, sukker i kremfløten. Når sukkeret er smeltet tas kjelen av varmen og smøret røres inn litt og litt.
Bland karamellen med det tørre (mel, kanel, ingefær, pepper og natron) og elt godt. Elt inn en eggeplommen til slutt.
Sett deigen kaldt til neste dag.
Bruk lite mel når deigen kjevles ut for å lage pepperkakene.
Pepperkakene stekes midt i ovnen på 170 grader i 8 – 10 minutter.
Steketiden avhenger av hvor tykke/tynne pepperkakene er, og hvor sprø eller myke man ønsker dem.