Betalt innlegg.
Oppskriften er fra oppskriftsheftet «De 7 slag» som jeg har laget for Bremykt Steke og Bake.
Denne deigen gir ca. 24 berlinerkranser å friste gjestene dine med.
- 1 hardkokt eggeplomme (egget kokte i 10 min)
- 1 rå eggeplomme
- 50 g sukker
- 120 g romtemperert
- 170 g mel
- 1 egghvite (til pensling)
- Perlesukker (til pynt)
Bland Bremykt med melet og kna dette godt sammen.
Mos deretter den hardkokte eggeplommen med den rå eggeplommen. Det skal ikke være noen biter hardkokt eggeplomme igjen. Ha så i sukkeret og pisk til eggedosis.
Bland deretter melsmøret med eggedosisen og kna godt. Ikke la deg friste til å ha i mer mel, for deigen stivner i kjøleskapet. La den stå kaldt til deigen stivner nok til at den er lett å jobbe med. Den kan stå lenger i kjøleskapet, men da blir den ganske har og smuldrer lett. Det er ikke noe problem, da må man bare kna deigen ekstra godt for å varme den opp igjen.
Trill deigen ut i lillefingertykke emner. Bruk kun mel ved behov når du triller ut deigen. Hver del bør være ca. 15 cm. Man kan trille deigen ut i lange emner og dele dem opp eller å lage ett og ett emne på 15 cm.
Form endene på emnene som ønsket, og legg dem sammen til ringer med endene i kryss over hverandre. Endene trenger ikke være lange. Stor ring = korte ender, liten ring = lange ender.
Legg kransene på et bakepapirkledd stekebrett, pensle med eggehvite og strø perlesukker over.
Man kan også dyppe kransen i eggehviten og så i en skål med perlesukker. Gjør det som passer deg best.
Stekes på 180 grader i ca. 10 minutter. Følg med på slutten av steketiden.
Tips
Jeg brukte stavmikseren til piskingen av eggedosisen. Jeg hadde egg og sukker i beholderen til stavmikseren og så pisket jeg med vispen som ofte følger med den. Beholderen er smal og høy, og piskingen går raskt unna.
Ser du fotografen?