Sarah Bernard
i liten langpanne
med cashewnøtter

Sarah Bernard i liten langpanne med cashewnøtter og mandler.

I mange år på rad har jeg nå laget Sarah Bernard i jula. Jeg har laget den i små biter, og disse har vært dekket med sjokolade.
Etter å ha sett flere som har laget denne kaken i langpanne, måtte jeg teste det ut selv også. Jeg tok utgangspunkt i oppskriften min til biter som er til en stor langpanne og justerte ingrediensene deretter. Dette ble en mye mer lettvint måte å lage kaken på. Mindre gris ved å slippe sjokoladedekte kakebiter.

Da jeg skulle lage denne kaken, stod det en pose cashewnøtter på kjøkkenbenken, og jeg lot meg overtale (av meg selv) til å prøve å lage bunnen med både mandler og cashew. Resultatet ble veldig bra, og jeg er glad for at jeg prøvde.

Sarah Bernard i liten langpanne på størrelsen ca. 25 x 30 cm er laget av
Bunnen
 • 250 g mandler
 • 240 g cashew uten salt (det var denne mengden posen inneholdt)
 • 300 g sukker
 • 6 eggehviter

Mal manlder og cashewnøtter med stavmikseren.
Pisk sukker og eggehviter stiv.
Bland deretter dette og ha i en bakepapirkledd form og stek midt i ovnen på 175 grader i 40 minutter.
Avkjøles.

Sjokoladekremen er laget av
 • 300 g smør
 • 300 g melis
 • 3 ts vaniljesukker
 • 3 ss kakao
 • 6 eggeplommer

Pisk alt til en fløyelsmyk krem og smør utover avkjølt bunn. Avkjøles.
Forslag som jeg skal prøve selv neste gang: Jeg skulle egentlig ønske at kremen ble enda luftigere, så neste gang jeg lager denne kaken, kommer jeg til å prøve med 1 – 2 dl kremfløte i kremen for å se hvordan den blir da.

Sjokoladen på toppen er laget av
 • 200 g 55% sjokolade
 • 200 g melkesjokolade
 • 50 g smør
 • 1 dl kremfløte

Om du heller ønsker en mørkere sjokoladesmak eller mindre mengde sjokolade, lager du det.
Kok opp fløte med smøret, ta kjelen av varmen og smelt sjokoladen oppi blandingen.
Fordeles over sjokoladekremen.

Jeg valgte å pynte med smeltet hvit sjokolade. Til denne kaken brukte jeg 100 g hvit sjokolade.

Sarah Bernard i liten langpanne med mandler og cashewnøtter Sarah Bernard i liten langpanne med mandler og cashewnøtter Sarah Bernard i liten langpanne med mandler og cashewnøtter

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk