Fløyelsmyk brownie med Honni korn på toppen – kan også kalles for risbollebrownie – risbollekake
Denne kaken har jeg tenkt på å lage i lang tid. I jula bøy anledningen seg, og i stedet for å lage risboller, ble det en risbollekake, da med honni korn i stedet for puffet ris. Honni korn spiste jeg mye av da jeg var liten, så det måtte bare bli en Honnikornkake.
Fløyelsmyk brownie med Honni korn – risbollekake er laget i en form str. ca. 25 x 30 cm
- 300 g smør
- 400 g 70% sjokolade
- 5 egg
- 300 g brun farin
- 100 g lys sirup
- 3 ts vaniljesukker
- 150 g mel
- 20 g kakao
- 1/2 ts bakepulver
- 100 g Honni korn (jeg brukte 130 g, men du klarer deg med 100 g)
Smelt smør. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Avkjøles i romtemperatur mens du lager resten av røra.
Pisk egg, brun farin, lys sirup og vaniljesukker i noen minutter til dette er veldig luftig. Tilsett det tørre (mel, kakao og bakepulver før du tilslutt har i sjokoladesmøret i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen er i gang.
Røren has i en bakepapirkledd form, fordel Honni korn på toppen av røra (jeg trykte dette litt ned i toppen av røra sånn at det ikke ble liggende å flyte oppå, om du skjønner), og stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøles.
Jeg synes denne kaken er best romtemperert.