Fløyelsmyk brownie
med Honni korn
– Risbollekake –

Fløyelsmyk brownie med Honni korn på toppen – kan også kalles for risbollebrownie – risbollekake

Denne kaken har jeg tenkt på å lage i lang tid. I jula bøy anledningen seg, og i stedet for å lage risboller, ble det en risbollekake, da med honni korn i stedet for puffet ris. Honni korn spiste jeg mye av da jeg var liten, så det måtte bare bli en Honnikornkake.

Fløyelsmyk brownie med Honni korn – risbollekake er laget i en form str. ca. 25 x 30 cm
  • 300 g smør
  • 400 g 70% sjokolade
  • 5 egg
  • 300 g brun farin
  • 100 g lys sirup
  • 3 ts vaniljesukker
  • 150 g mel
  • 20 g kakao
  • 1/2 ts bakepulver
  • 100 g Honni korn (jeg brukte 130 g, men du klarer deg med 100 g)

Smelt smør. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Avkjøles i romtemperatur mens du lager resten av røra.
Pisk egg, brun farin, lys sirup og vaniljesukker i noen minutter til dette er veldig luftig. Tilsett det tørre (mel, kakao og bakepulver før du tilslutt har i sjokoladesmøret i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen er i gang.

Røren has i en bakepapirkledd form, fordel Honni korn på toppen av røra (jeg trykte dette litt ned i toppen av røra sånn at det ikke ble liggende å flyte oppå, om du skjønner), og stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøles.

Jeg synes denne kaken er best romtemperert.

Brownie med honni korn puffet hvete - risbollekake

Brownie med honni korn puffet hvete - risbollekake

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?