Jeg har tidligere skrevet om en vennemiddag, hvor vi serverte Panna Cotta til dessert. Til hovedrett hadde vi saftige kjøttboller i en kjempegod tomatsaus i tillegg til et rivebrød med pesto og pistasjnøtter som jeg også har skrevet om tidligere.
Lag tomatsausen først.
Tomatsaus med soltørkede tomater.
Dette er en stor porsjon tomatsaus som passer til mengde kjøttboller nevnt nedenfor.
- 200 g sjalottløk
- 6 fedd hvitløk
- Litt olivenolje
- 400 g Soltørkede tomater (i olje men uten oljen)
- 3 bokser hakkede tomater (1200 g)
- 2,5 dl kyllingkraft
- 2 dl vann
- 3 ss sukker
- Smak til med salt
Finhakke sjalottløk og hvitløk og stek dette i olivenoljen til løken er blank og myk, mens du finhakker de soltørkede tomatene. Ha disse i kjelen sammen med resten av ingrediensene foruten saltet. Kok sausen til den tykner (jeg lot den koke i 30 minutter, mens jeg lagde ovennevnte kjøttboller).
Kjøttboller i fleng – størrelsen avgjør hvor mange boller du får, men dette er en stor porsjon.
- 800 g kjøttdeig
- 800 g kjøttdeig av svin
- 3 sjalottløk
- 6 fedd hvitløk
- 2 kvister rosmarin (bladene uten selve kvisten)
- 2 ss tørket oregano
- 3 ss sennep grov type
- Olivenolje – mengden tilpasses deigens konsistens
- Salt og pepper
For å smake til deigen med salt og pepper, kan du steke en liten bit kjøttdeig i stekepannen for lettere å kunne tilpasse mengden krydder.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og rosmarin (gjerne med stavmikseren).
Form boller og fordel dem utover et bakepaprikledd stekebrett. Jeg bruker engangshanser til dette.
Stekes i ovnen på 200 grader. Mine ble stekt i 12 minutter. Steketiden er avhengig av ovnen og størrelsen på kjøttbollene. Ta ut en og sjekk om de er klare.