Dette rivebrødet er lagd som tilbehør til en spaghettimiddag med tomatsaus og kjøttboller.
Jeg gjorde noen endringer på oppskriften til luftige horn.
Oppskriften på deigen ble da
- 750 g siktet speltmel
- 100 g smeltet smør
- 4 dl fingervarm melk
- 2 egg
- 1 pk fersk gjær
- 1 ss sukker
Ha alt i en bakebolle. Gjæren smuldres oppi. Alt eltes i ca. 10 minutter med kjøkkenmaskinen.
La heve i en time.
Til ett rivebrød i en brødform med «normal» størrelse, brukte jeg litt over 1/3 av denne deigen.
Jeg brukte det jeg trengte av deigen, og så lagde jeg rundtykker av resten. To fluer i en smekk…
Om du lager mindre deig, lager flere brød eller gjør som jeg, er helt opp til deg.
Du trenger også ønsket mengde pesto (hjemmelaget eller kjøpt) og hakkede pistasjnøtter.
Jeg brukte 1 glass pesto og 1/2 pose pistasjnøtter til ett brød.
Kjevle ut 1/3 av deigen i et rektangel. Skjær ut firkanter som passer i formen. Husk at de skal heve, så de bør være mindre både i høyde og bredde.
Sett brødformen på høykant når firkantene skal stables. Begynn med en firkant, smør på pesto og strø over pistasj. Fortsett til formen her fylt 3/4 sånn ca. Sett ned formen og fordel firkantene slik at de fyller hele formen. Jeg gjorde det ved hjelp av en kniv som jeg satte ned mellom 4 og 4 firkanter av gangen og dro dem litt bortover. Litt tungvint vil sikkert noen si, men jeg fikk da fordelt deigen.
La heve i en time.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter.
Serveres rykende fersk.
Brødet falt i smak.