Saftige kanelsnurrer

Jeg har en favorittoppskrift på kanelsnurrer som jeg stadig vender tilbake til, og den finner du her.
Disse saftige kanelsnurrene er laget med denne oppskriften, men med ekstra smør. Ekstra smør kjevles inn i deigen på samme måte som når du lager wienerbrød. Jeg kommer tilbake til hvordan jeg gjorde dette litt lengre ned.

Det ble 16 saftige kanelsnurrer av denne deigen. 16 saftige kanelsnurrer som ga mersmak. Det er vanskelig å stoppe etter bare en.

Deigen til disse saftige kanelsnurrene er laget av

  • 450 g mel
  • 80 g sukker
  • 1 ss kanel
  • 1 klype salt
  • 2 dl fingervarm melk
  • 25 g fersk gjær eller en pose tørrgjær
  • 1 egg
  • 100 g smør romtemperert i biter + 50-100 gram smør som skal brukes etter at deigen er ferdighevet

Jeg bruker kjøkkenmaskinen.
Hvordan det anbefales å gjøre det: Ha det tørre i en bolle. Tilsett fingervarm melk, gjær og egg. La kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 10 minutter. Tilsett deretter smøret i biter, litt av gangen. La kjøkkenmaskinen elte inn smøret mellom hver gang. Eltes i ca. 10 minutter til.
Hvordan jeg gjør det: Jeg har alt i bollen og elter deigen i ca. 10 minutter. Dette funker godt for meg.

La deigen heve i 1 time.

Når deigen var ferdighevet, kjevlet jeg ut deigen og smurte romtemperert smør utover. Deretter brettet jeg deigen flere ganger, før jeg gjorde det samme igjen.
Dette er hurtigvarianten av hvordan jeg gjør det når jeg lager wienerbrød (som du kan se her på denne siden), men det ble allikevel veldig godt, og så saftige kanelsnurrer.

Når du skal smøre på kanelsukkersmøret:
Kjevle deigen 40 x 60 cm sånn ca. Eller på annen måte om du ønsker det.
Smør på kanelsukkersmør. La være å smøre på ca 2 – 3 cm langs den ene langsiden.
Rull sammen, og start med langsiden du har smurt kanelsukkersmøret på. Del i ønsket størrelser.

Løsne på enden av deigen på hver snurr og trill den bare litt ut. Dra litt i den og legg deigen over snurren som en beskyttende arm. Regn med litt gris. Legg dem på et stekebrett med litt mellomrom mellom. Det gjør ingenting om de hever inni hverandre under stekingen.

La deigen til kanelsnurrene etterheve i en time.

stekes midt i ovnen på 210 grader i ca. 18 minutter.

Kanelsukkersmør til svingene i disse saftige kanelsnurrene er laget av

  • 150 g smør
  • 150 g brun farin
  • 1 ss kanel

Røres sammen og smøres utover deigen før den igjen rulles sammen.

Jeg lagde litt melis som jeg satte på bordet til de som ønsket å toppe kanelsnurren med dette.

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?