Kanelsnurr med karamell på toppen

Kanelsnurr med karamell på toppen – Etter å ha prøvebakt Toves største kanelsnurr, ble jeg ikke helt fornøyd med resultatet. Smaken var veldig god, men den ble ikke gjennomstekt. Deigen ble derfor laget på nytt neste dag, og denne gangen ble det flere kanelsnurrer.

Om du søker «kanelsnurr» på bloggen, dukker det opp mange forskjellige alternativer. Hvorfor lager jeg da enda en?
Denne har også kanel i deigen, ikke bare i svingene, og jeg synes at det utgjorde en stor smaksforskjell. Derfor ny oppskrift.

Deigen til disse 16 kanelsnurrene er laget av

 • 450 g mel
 • 80 g sukker
 • 1 ss kanel
 • 1 klype salt
 • 2 dl fingervarm melk
 • 25 g fersk gjær
 • 1 egg
 • 100 g smør romtemperert i biter

Jeg bruker kjøkkenmaskinen.
Ha det tørre i en bolle. Tilsett fingervarm melk, gjær og egg. La kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 10 minutter. Tilsett deretter smøret i biter, litt av gangen. La kjøkkenmaskinen elte inn smøret mellom hver gang. Eltes i ca. 10 minutter til.

La deigen heve i 1 time.

Kjevle deigen 40 x 60 cm sånn ca. Eller på annen måte om du ønsker det.
Smør på kanelsukkersmør. La være å smøre på ca 2 – 3 cm langs den ene langsiden. Jeg siktet litt Maizena utover utsmurt kanelsukkersmør. Dette i håp om at ikke så mye av smøret skulle renne ut under stekingen. Om det hadde noe for seg, er jeg litt usikker på, men jeg innbiller meg at det var lurt.
Rull sammen, og start med langsiden du har smurt kanelsukkersmøret på. Del i ønsket størrelser.

Løsne på enden av deigen på hver snurr og trill den bare litt ut. Dra litt i den og legg deigen over snurren som en beskyttende arm. Regn med litt gris. Legg dem på et stekebrett med litt mellomrom mellom. Det gjør ingenting om de hever inni hverandre under stekingen.

La deigen til kanelsnurrene etterheve i en time. Pensle med smeltet smør på toppen før du setter dem ovnen.

stekes midt i ovnen på 210 grader i ca. 18 minutter.

Kanelsukkersmør til svingene i kanelsnurrene

 • 150 g smør
 • 150 g brun farin
 • 1 ss kanel

Røres sammen og has på deigen før den rulles sammen.

Varme kanelsnurrer ble påsmurt karamell for en enda bedre smak.

Karamellen til toppen av kanelsnurrene ble laget av

 • 50 g smør
 • 50 g brunt sukker
 • 0,5 dl kremfløte

Kokes opp. La putre til sukkeret har smeltet og karamellen blir blank og fin.
Dette er mer enn nok, så ønsker du å lage mindre, gjør du jo bare det.

Pensle på mens både kanelsnurrene og karamellen fortsatt er varm.

Saftige kanelsnurrer

Jeg har laget kanelsnurrer med enda mer smør i deigen, og oppskriften jeg endte opp med, ble slik:

Deigen til disse saftige kanelsnurrene er laget av

 • 450 g mel
 • 80 g sukker
 • 1 ss kanel
 • 1 klype salt
 • 2 dl fingervarm melk
 • 25 g fersk gjær eller en pose tørrgjær
 • 1 egg
 • 100 g smør romtemperert i biter + 50-100 gram smør som skal brukes etter at deigen er ferdighevet

Jeg bruker kjøkkenmaskinen.
Hvordan det anbefales å gjøre det: Ha det tørre i en bolle. Tilsett fingervarm melk, gjær og egg. La kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 10 minutter. Tilsett deretter smøret i biter, litt av gangen. La kjøkkenmaskinen elte inn smøret mellom hver gang. Eltes i ca. 10 minutter til.
Hvordan jeg gjør det: Jeg har alt i bollen og elter deigen i ca. 10 minutter. Dette funker godt for meg.

La deigen heve i 1 time.

Når deigen var ferdighevet, kjevlet jeg ut deigen og smurte romtemperert smør utover. Deretter brettet jeg deigen flere ganger, før jeg gjorde det samme igjen.
Dette er hurtigvarianten av hvordan jeg gjør det når jeg lager wienerbrød (som du kan se her på denne siden), men det ble allikevel veldig godt, og så saftige kanelsnurrer.

Stekes på samme måte som kanelsnurrene øverst i innlegget.

Ser du nøye etter, ser du sporene etter smøret jeg har kjevlet inn i deigen (som beskrevet ovenfor).
PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk