Skolebrød med smak av vanilje

Skolebrød med smak av vanilje – I forbindelse med vaniljesaus-konkurransen jeg bidro med dessertforslag til, testet jeg ut litt forskjellig med vaniljesausen i. Jeg ble sittende igjen med litt saus, etter all bakingen, og trengte noe å bruke den til. Valget falt på gjærbakst, skolebrød eller -bolle om du vil, med både vaniljesaus og vaniljekrem. Og, nei, dette innlegget er ikke betalt.

Disse skolebrødene er bakt med vaniljesaus i deigen, og vaniljekrem i midten. Ekstra godt med andre ord 🙂

Deigen til disse 16 gode skolebrøden er lagd av
  • 450 g mel
  • 80 g sukker
  • 1 klype salt
  • 3 dl fingervarm vaniljesaus Zero
  • 25 g fersk gjær
  • 1 egg
  • 100 g smør romtemperert

Jeg bruker kjøkkenmaskinen.
Ha det tørre i en bolle. Tilsett fingervarm vaniljesaus, gjær og egg. La kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 10 minutter. Tilsett deretter smøret i biter, litt av gangen. La kjøkkenmaskinen elte inn smøret mellom hver gang. Eltes i ca. 10 minutter til.

La deigen heve i 1 time.

Del ferdighevet deig i 16 biter. Trill boller og legg disse på et bakepapirkledd stekebrett. Det er plass til alle 16 på ett brett. La etterheve i en time.

Etterhevede boller «åpnes» nå for vaniljekremen. Putt fire fingre (pekefinger og langfinger på begge henda) midt i bollen. Ja, det går hull på den. Dra deigen til siden og gjør plass til vaniljekremen.
Jeg var litt usikker på om jeg nå hadde pungtert bollene og at de ikke ville heve mer, men der to jeg feil. De hevet i ovnen og lettet ble jeg.

Vaniljekremen
  • Kjøpt eller hjemmelaget. Jeg brukte 500 g kjøpt vaniljekrem.

Stekes midt i ovnen på 210 grader i 15 – 20 minutter. Jeg tok min ut etter 17 minutter. Steketiden avhenger av ovnen. Følg derfor med etter 15 minutter.

Avkjølt skolebrød eller -bolle om du vil, pyntes med ønsket mengde melis og kokos.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk