Eplevafler med kanelkrem

Eplevafler med kanelkrem – jeg har tidligere lagd et innlegg med eplevafler. Denne gangen har jeg tatt utgangspunkt i forrige røre, men jeg har brukt mer epler og gjort den litt annerledes.

12 plater eplevafler med kanelkrem er laget av

  • 5 egg
  • 100 g brun farin
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g creme fraiche
  • 100 g smeltet smør
  • 280 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 revne epler (det ble 330 g uten skall)
  • Revne epler stekes 5 minutter i
    • 50 g brun farin
    • 50 g smør
    • 0,5 dl kremfløte

Forbered eplene først.
Skrell dem. Riv dem enten med rivjern eller bruk stavmikser, men ønsker du eplebiter, må du stoppe før det blir puré om du bruker stavmikseren. Stekes i en stekepanne på middels varme i ca. 5 minutter. Avkjøles.

Smelt smøret.
Pisk egg, brun farin og vaniljesukker lyst.
Pisk inn creme fraiche, smeltet smør, mel og bakepulver.
Tilslutt has de stekte eplebitene i røra.

Stekes og nytes som de er, eller med noe godt attåt.

Jeg pisket kremfløte med sukker og kanel, og hadde det på. Denne smaker du til som du selv ønsker.
Jeg brukte 2 dl kremfløte, 2 ss sukker og 1/2 ts kanel.

I tillegg brukte jeg knust bixit-kjeks for ekstra krønsj.

Visste du at jeg nå har lagd en vaffelblogg. Den heter Vaffelkos, og du finner den her.

Visste du at opplysningskontoret for frukt og grønt innførte «Den Norske Epledagen» i 1990. Dagen har vært feiret den 17. oktober gjennom mange år, men nå fremskyndes den til siste tirsdag i september, noe som passer bedre med den norske eplehøsten. I 2017 faller epledagen på tirsdag 26. september 2017.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?