Saftig sjokoladekake

Denne sjokoladekaken har jeg funnet på ElinLarsen.net.  Som alt annet jeg lager (nesten alt ihvertfall), ender jeg opp med å gjøre endringer. Noen ganger små og noen ganger store. Denne gangen ble det veldig små endringer.

Kaken ble lagd til et Tupperware-party jeg hadde, og den ble en høydare, både i form og smak. Vi var enige om at dette var en saftig og god konfektkake med «voksen» smak. 🙂

Denne kaken bakte jeg i to omganger i en rund kakeform som er 20 cm i diameter. Hver kake ble delt i 2, slik at kaken endte med 4 lag.

Kaken ble lagd av

  • 180 gr smeltet smør
  • 3,5 dl vann
  • 30 gr kakao
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts kanel
  • 450 gr hvetemel
  • 400 gr hvitt sukker
  • 150 gr brunt sukker
  • 18 gr natron
  • 1,8 dl kulturmelk
  • 3 egg

Jeg smeltet smøret i microen, og varmet vannet litt i en kjele. Mens dette gjorde seg selv, blandet jeg mel, kakao, vaniljesukker, kanel, hvitt og brunt sukker og natron i en bakebolle. Smeltet smør og varmt vann ble så rørt inn i det tørre. Tilslutt tilsettes egg og kulturmelk i røren.

Jeg har to kakeformer som er 20 cm i diameter, og jeg fordelte røren i hver av disse. Husk å smøre formene. Jeg har alltid bakepapir i bunnen av kakeformen, dette gjør det enklere å få kaken ut av formen (synes jeg).

Kakene ble stekt i to omganger på 160 grader i 55 minutter.

Som nevnt ovenfor delte jeg begge kakene i to for å få fire lag. Da kakene ble buet på toppen, skjærte jeg av den ene kakens topp, for å få rette lag i midten.

Glasuren ble lagd av

  • 275 gr kremfløte
  • 200 gr melkesjokolade (brukte egentlig bare 177 gr, da en «stripe» gikk til bakeren…)
  • 100 gr mørk sjokolade (70%)
  • 300 gr myk Odense nougat i biter
  • 4 gr salt

Kok opp fløte, smelt sjokoladen over vannbad. Nougaten ble rørt inn i den varme fløten. Når denne er oppløst, rørte jeg inn den smeltede sjokoladen.

Jeg leste nok ikke oppskriften til Elin godt nok, for jeg avkjølte glasuren i kjøleskapet natten over. Det anbefales ikke, hvis du ikke husker på å ta den fram i god tid før kaken skal pyntes.

Glasuren var litt hard, men jeg fikk da smurt den utover lagene. Da toppen og sidene gjenstod, kjørte jeg resten av glasuren i microen. Ikke på for høy varme, men nok til at den smeltet litt. Dermed fikk jeg lett smurt sidene, ved å helle all glasuren på toppen av kaken og la den renne ned.

Underveis kan det føles som det er litt lite glasur, men den er ganske mektig, så tynne lag er mer enn godt nok.

Som Elin, pyntet jeg kaken med jordbær. Dette passer perfekt til denne kaken 🙂

Saftig sjokoladekake

 

Saftig sjokoladekake

Saftig sjokoladekake

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?