Til denne brownien har jeg tatt utgangspunkt i oppskriften til den fløyelsmyke brownien jeg ble så fornøyd med, med noen få endringer.
Når jeg hadde bestemt meg for rødbeter i brownien, så jeg for meg en rosa krem på toppen og med et bjørnebær på hvert kakestykke. I tillegg hadde jeg lyst til å prøve med sprøstekt bacon på. Det var morsomt å prøve med bacon på, smakte greit, men det ble ingen hallelujastemning av det. Kanskje i en annen kombinasjon, en annen gang.
Mørk brownie med rødbeter i en form på størrelsen 24 x 32 (innvendige mål) ble lagd av
- 300 g smør
- 400 g 70% sjokolade
- 4 egg
- 2 eggeplommer
- 300 g brun farin
- 100 g mørk sirup
- 3 ts vaniljesukker
- 170 g mel
- 20 g kakao
- 1/2 ts bakepulver
- 200 g revne rødbeter (råe)
Smelt smør. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Avkjøles i romtemperatur mens du lager resten av røra.
Pisk egg, eggeplommer, brun farin, mørk sirup og vaniljesukker i noen minutter til dette er veldig luftig. Tilsett det tørre (mel, kakao og bakepulver før du har i sjokoladesmøret i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen er i gang. Rør inn de revne rødbetene til slutt. Jo mindre biter, jo vanskeligere å spore i kaken.
Røren has i en bakepapirkledd form og stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøles.
Kremen er lagd av
- 200 g romtemperert smør
- 300 g romtemperert Philadelphia
- 500 g melis
- 3 ts vaniljesukker
- 0,5 dl friskpresset rødbetejuice (siles for å unngå ev. biter)
Lag rødbetejuice.
Pisk smør, Philadelphia, melis og vaniljsukker godt. Tilsett rødbetejucien og pisk sammen. Sett kaldt for at den skal stivne litt.
Jeg delte kaken i små biter, hadde på kremen, et bjørnebær oppå der for så å toppe det med smuldret, sprøstekt bacon.
Ønsker du også å prøve med sprøstekt bacon?
Jeg fordelte bacon på et bakepapirkledd stekebrett, la et bakepapir oppå dette igjen (strykes/glattes godt over baconet) og stekte det nederst i ovnen sammen med kaken = sprøstekt uten os, gris osv.