Toves sjokolade- og mandelkake – Glutenfri brownie.
Denne kaken har jeg nå prøv med både 70% sjokolade og melkesjokolade.
Jeg likte begge deler, men mannen min syntes den med melkesjokolade var best, så her er det smaksløkene dine som avgjør hvilken variant du vil gå for.
Konsistensen på kaken blir litt hardere/fastere i fisken med 70% sjokolade enn med melkesjokolade. Lager du den med melkesjokolade, er den altså fastest i fisken om den er kald.
Jeg lagde kaken i min bake-it-easy kakeform med kakefat som er 22 cm i diameter. Når jeg bruker dette, trenger jeg bare å dekke kantene av formen med bakepapir, ikke bunnen. Denne formen bruker jeg mye, og jeg er veldig fornøyd med den. Fin å bake i og fin å servere på. (nei, dette er ikke reklame).
Toves sjokolade- og mandelkake – glutenfri brownie er laget av
- 150 g smeltet smør
- 200 g melkesjokolade
- 3 egg
- 200 g brun farin
- 200 g malte mandler
Smelt smøret. Ta kjelen av varmen og smelt sjokoladen i smøret. Avkjøles litt.
Pisk egg og brun farin til luftig eggedosis. Pisk så inn de malte mandlene og til slutt sjokoladesmøret.
Hell røren i en bakepapirkledd form og stek midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter.
Jeg serverte kaken med krem, revet sjokolade, ristede mandelskiver og bringebær.