Eplekake

Eplekake – I denne kaken er eplebitene varmebehandlet før jeg har dem på kaken. Vanligvis har jeg brukt rå biter.

Denne eplekaken, som så mange av mine andre kaker, er lagd i en liten langpanne på str. 30 x 40 cm sånn ca.

Eplene lages først

  • 4 epler i biter
  • 100 g brun farin
  • 2 ts kanel
  • 30 g smør

Skrell og del eplene i biter. Ha alt i en stekepanne og la putre i 5 minutter.

Fordeles over eplekakerøra når den er i formen.

Eplekaken er laget av

  • 200 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 200 g romtemperert smør
  • 100 g creme fraiche lett
  • 3 egg
  • 300 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron

Pisk sukker, vaniljesukker og smør godt. Tilsett creme fraiche og pisk dette luftig. Tilsett ett og ett egg. Til slutt pisket mel, bakepulver og natron inn i røra.

Kakerøren fordeles i en bakepapirkledd form. Fordel deretter de stekte eplene over hele røren. Jeg brukte også opp karamellen fra eplestekingen. Hell over. Eplene synker nedover i kaken under stekingen.

Kaken ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 40 minutter.

Eplekaken serveres med krem eller iskrem. Har du knuste Bixit-kjeks, kan dette brukes som strø på toppen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?