Disse små herlige Cup Cakes er enkle å lage, og smaker himmelsk med vaniljesmørkrem og noen friske bær på toppen.
Lyse og luftige Cup Cakes – 24 små, lages av
- 200 g romtemperert smør
- 150 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 3 egg
- 200 g mel
- 1 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 1,5 dl kefir
Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt og luftig. Tilsett eggene. Gjerne plommene først. Ha deretter i det tørre (mel, bakepulver og natron) og kefir om hverandre.
Stekes i ønsket Cup Cakes-form. Jeg stekte i litt mindre form, og steketiden midt i ovnen var 20 minutter på 180 grader.
Steketiden og mengden Cup Cakes avhenger av størrelsen på formen du velger.
Avkjøles og toppes med god vaniljesmørkrem.
Vaniljesmørkremen er laget av
- 1 dl kremfløte
- 100 g hvit kokesjokolade
- 200 g romtemperert smør
- 400 g melis
- 3 ts vaniljesukker
Kok opp 0,5 dl kremfløte. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den smelter. Avkjøles litt.
Pisk smør, melis, vaniljesukker og resten av kremfløten godt. Tilsett deretter sjokoladefløten.
Sett kaldt til det stivner litt, men ikke for mye slik at den blir vanskelig å få på.
Kremen blir stiv i kjøleskapet, men mykner raskt i romtemperatur.
Disse kler en bringebær på toppen, og er saftigst når de er romtempererte.
Det er derfor lurt å ta de ut av kjøleskapet en stund før de skal serveres.