Saftig sjokoladekake

På jobben, pleier den som har bursdag å ha med seg kake, og siden jeg hadde bursdag på mandag, er det min tur til å ha med kake. Egentlig synes jeg det er den som har bursdag som burde blitt påspandert kake, men nå er det engang ikke sånn hos oss. Når jeg først skal bake, er jeg som vanlig på utkikk etter en ny kake å bake, slik at jeg har en ny idé å dele med dere, så det blir ikke kake med chili eller rødbete denne gangen 🙂

Det er en person som etterlyser kaker med majones på bloggen min. Etter et visst antall hint, bestemte jeg meg for å lage en kake med majones. Det er ikke så ofte man hører om kaker med majones, og overraskelsen var derfor stor da jeg så at det er vanlig å gjøre dette. I stedet for å lage min egen kake, bestemte jeg meg for å prøve en av dem jeg fant på nettet.

Valget falt først på en kake jeg fant på Facebook-siden til bloggen Det søte liv; Sweetapolita. Men, da denne var på engelsk (ikke at det er et stort problem), bestemte jeg meg for å lete litt til.

Nå fant jeg en på bloggen Passion4baking. Oppskriften var så godt som den samme som den engelske jeg hadde funnet, og at to bloggere publiserer så godt som samme oppskrift, må jo bety at den er verdt et forsøk.

Etter litt sammenligning av de to oppskriftene, endret jeg litt på Passion4baking sin oppskrift før jeg satte i gang med prosjekt majoneskake.

Jeg bakte den i to former á 20 cm, og røren bestod av

 • 170 gr romtemperert smør
 • 400 gr brunt sukker
 • Frø fra en vaniljestang
 • 3 store romtempererte egg
 • 220 gr hvetemel
 • 1 ts bakepulver (5 gram)
 • 1 ts natron (7gram)
 • 80 gr bakekakao
 • 3,5 dl kremfløte romtemperert
 • 40 gr majones

Bland smør, brunt sukker og frøene fra vaniljestangen godt med K-vispen. Bland inn ett og ett egg. Ha deretter i det tørre (mel, bakepulver, natron og bakekakao) og fløten om hverandre. Blandes godt på middels styrke på kjøkkenmaskinen i ca. 5 minutter. Skru ned hastigheten på kjøkkenmaskinen, og ha i majonesen. Blandes i ca. ett minutt til.

Jeg pleier å ha bakepapir i bunnen av kakeformene, og smøre kantene godt. Det ble fordelt like mye røre i hver av formene (ca. 680 gr), og kakene ble stekt på 170 grader i 45 minutter. Jeg stekte dem først i 30 minutter, men de så absolutt ikke ferdige ut. De siste 15 minuttene ble kakene stekt under et bakepapirark.

Da jeg hadde to kakebunner, men ønsket tre lag, delte jeg de to bunnene slik at det øvre laget var tynnere. Lagene ble ikke helt like, men hva gjør vel det. Kaken ble allikevel god 🙂

Denne kaken bør serveres romtemperert. Kjøleskapskald kake var ganske hard. Men, den ble veldig saftig, og den falt i smak 🙂

Kremen til kaken med den engelske oppskriften (Inside-Out Neapolitan Layer Cake), var veldig fristende, men jeg tenkte å prøve meg på en egen krem, og utgangspunktet ble tatt i min favorittkakekrem; den jeg bruker på gulrotkaken.

Kremen ble lagd av

 • 150 gr smør (romtemperert)
 • 400 gr melis
 • 6 gr vaniljesukker
 • 320 gr philadelphia med sjokoladesmak
 • 8 gr bakekakao
 • 1 gr salt
 • 200 gr dronning kokesjokolade (smeltet over vannbad)
 • 2 ss sterk kaffe

Først pisket jeg smør, melis og vaniljesukker godt med K-vispen. Deretter hadde jeg i resten av ingrediensene i ovennevnte rekkefølge.

Inni kaken hadde jeg et lag med krem og jordbær, og i det andre laget hadde jeg krem og blåbær.

Kaken ble toppet med krem, karamellsaus (halvparten av oppskriften som du finner her) og blåbær. Noen av blåbærene (de røde) ble dekket av bringebærgelé lagd med kappagel. Jeg har jukset litt med fargen på karamellsausen, og hatt oppi litt brun konditorfarge fra Wilton.

Jeg frøs ned de blåbærene jeg skulle bruke til dette. Bærene ble tatt opp 30 minutter før de skulle brukes, slik at de var tint nok til at jeg fikk stukket en «kakestikker» inn i dem. Man ser hullet etter kakestikkeren på bildet. 🙂 Jeg syntes dette ble veldig dekorativt sammen med vanlige blåbær uten gelé.

Bringebærgeléen ble lagd av

 • 220 gr bringebær
 • 2,5 dl vann
 • 4 gr kappagel (2 pk)
 • 3 ss sukker

Alt ble kjørt i blender, og så silte jeg den, for å få bort flest mulig frø fra puréen. Deretter kokte jeg opp dette. Da jeg skulle bruke den neste dag, satte jeg den kaldt etter oppkok. Når jeg tok den ut av kjøleskapet for å bruke den, var den blitt til gelé. Denne varmet jeg opp på middels varme. Når geléen var smeltet, kokte jeg den opp. Nå var det klart for dypping av halvfrosne bær, for en morsom effekt.

Jeg har også brukt kappagel når jeg har lagd ostekake; porsjonsostekake formet som et jordbær. Idéen på det finner du her.

Saftig sjokoladekake

Saftig sjokoladekake

Saftig sjokoladekake

Jeg vet at noen av mine kollegaer «gruer» seg til å smake på kake med majones i. Da jeg skal ha med kaken i morgen, kommer kommentarene fra dem etter at de har smakt 🙂 Kaken falt i smak, og den ble veldig saftig. Nå lurer jeg på hva det er i majonesen som gjør at kaken blir saftig. Noen som vet?

Jeg tok med meg restene hjem, men det var ikke så lett å finne et fint kakestykke å ta bilde av.

Saftig sjokoladekake

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk