Tirsdag 25. mars er det den internasjonale vaffeldagen. Hos oss er det vaffeldag hver søndag. Det hender selvfølgelig at det blir noen søndager uten, men helt siden ungene var små, har søndag vært vaffeldag.
Jeg har ingen fast oppskrift på vafler. Jeg lager dem på «slump» av det vi måtte ha i kjøleskapet. Det er selvfølgelig enkelte ting som alltid må være med i røra, men foruten disse, slumper jeg i vei. Noen ganger lager jeg vafler med fruktjuice og bananer. Grove vafler er også velkomne, men den gangen (for noen år siden) jeg serverte rosa vafler sa gutta stopp! Rosa vafler ble til med presset rødbetejuice, og lite visste jeg (før da) at selv om smaken kan være god, er det visstnok fargen som er avgjørende… Det ble ikke vafler på gutta boys den dagen.
Dagens 13 vaniljevafler ble lagd av
- 5 egg
- 50 gr sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 70 gr smeltet smør
- 160 gr lettrømme
- 180 gr gresk yoghurt med vaniljesmak
- 1 dl kremfløte
- 320 gr hvetemel
- 1 toppet ts bakepulver
Jeg pisket først egg, sukker og vaniljesukker. Mens kjøkkenmaskinen gikk tilsatte jeg smeltet smør, lettrømme, yoghurt, kremfløte og tilslutt mel og bakepulver. Noen lar røren hvile litt før vaflene stekes. Jeg lager som regel røren når jeg skal bruke den, og har aldri latt den hvile før den brukes.
På frukt.no finner du idéer til andre spennende vafler. Grønnsaksrøre i vaffeljern burde friste nok til å få opp grønnsaksforbruket hos barna 🙂
Spises med det man liker best 🙂 Vi liker best nugatti på vaflene, men vaniljekesam eller yoghurt med vaniljesmak og syltetøy eller friske bær faller også i smak.