I dag ble det ostepai til middag. Jeg brukte de små paiformene (ref. innlegg om paiformer), og resultatet ble små og saftige ostepaier. Det holdt ikke med en til hver…
Av dette fikk jeg 14 små paier og 8 miniomeletter
- 2 pk NÅ paibunn fra Tine
- 11 egg
- 300 gr revet ost
- 1 løk kuttet i veeeldig små biter med stavmikser
- 2 chili i biter
- 2 fedd hvitløk i biter
- 1 pk smårettbacon
- 1 pk smårettskinke
- 65 gr babyspinat (1 pose)
Visp egg, og ha i revet ost, skinke og babyspinat (revet i biter).
Fres bacon, hvitløk, løk og chili noen minutter før du har det i osteblandingen. Bland godt.
Løken kjører jeg i stavmikseren for å usynliggjøre den for enkelte kresne ganer her i huset.
Paibunnen (NÅ) er allerede formet rund, men det overser jeg glatt. Jeg ruller den ut og skjærer den til, slik at den passer til de små formene. Formen legges opp-ned på paibunnen, og så skjærer jeg ut en litt større sirkel enn det paiformen er.
Ja, jeg vet at jeg jukser ved å bruke ferdiglaget paibunn. Jeg kommer til å fortsette med det helt til jeg selv klarer å lage en slik vellykket (etter min mening) paibunn.
Ha paibunnen i formen og stikk små hull med gaffel i den. Ha deretter blandingen oppi.
Stekes på 200 grader i 20 minutter.
Jeg skrev at jeg fikk 14 små paier og 8 miniomeletter, fordi det bare var paibunn nok til 14. Resten av osteblandingen hadde jeg i 8 små muffinsformer.
Paien kan lages med hva du måtte ønske, og hvis jeg skulle lagd denne en gang til, ville jeg byttet ut skinken med smårettbacon, eller kanskje jeg skal lage en pai med smak av Italia 🙂