Endelig! Etter gårsdagens mislykkede forsøk på å lage lamburger fikk jeg min revansje i dag.
Dagens middag kom på bordet kl 20.00. Dette er i det seneste laget her i huset, men det ble en god lamburger 🙂
I dag stemte ordtaket; den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.
Med såre fingre, vannblemmer, svett panne og en kranglete kvern friskt i minne (ref innlegg om lamburger ble lamsala), krøp jeg til korset, og kjøpte ferdigkvernet lammekjøtt.
Til 10 lamburgere brukte jeg
- 1500 gr kjøttdeig av lam
- 2 egg
- 20 gr fersk chili (ifølge guttas ønske om sterk mat, vil jeg bruke 40 gr neste gang)
- 3 hvitløksfedd
- 1 rødløk
- 4 ss rapsolje
- 2 ss tandoori masala (barbecue spice powder)
- 2 ss potetmel (kunne godt ha vært 3 ss)
- 1/2 potte koriander (kuttes)
Chili, hvitløk, løk og 2 ss olje moses til pure med stavmikseren. Alt blanedes deretter godt. Deigen blir fast og fin, og lett å forme.
Jeg stekte dem på middels varme i litt rapsolje.
Hadde ikke akkurat lyst til å servere dette med hamburgerdressing, så jeg lagde en dressing av
- 1 ss sennep (dijon)
- 3 ss creme fraiche
- 1 1/2 ss gurkemeie
Blandes godt.
Er ikke helt fornøyd med at jeg måtte kapitulere, og gå for ferdigkvernet lammekjøtt, eller skal jeg si kjøttdeig av lam, men jeg er fornøyd med resultatet 🙂
Jeg er klar over at dette sikkert ikke er sterkt nok for øvede ganer, men for en lite bevandret person i eksotiske krydder, tør jeg påstå at dette en god start.