I dag hadde jeg bestemt meg for å lage lamburger til middag.
Jeg gikk til innkjøp av lammekjøtt, og tenkte at når jeg allikevel skulle kverne kjøttet, trengte jeg jo ikke å kjøpe det dyreste kjøttet. Valget falt derfor på lammebog. Dette valget angret jeg bittert på etter å ha stått ved kjøkkenbenken og rensket kjøttet. Jeg har vannblemme på den ene fingeren etter gaffelen.
Vel ferdig med renskingen, skulle kjøttet kvernes. Siden renskingen tok så lang tid, var jeg blitt litt stresset. Når kjøttet så begynte å sette seg fast i kverna, ble jeg ikke akkurat mindre stresset.
Sultne unger, vonde fingre, vanskelig kvern og høye skuldre, gjorde at jeg avsluttet prosjekt lamburger.
Neste gang jeg skal lage lamburger, skal jeg betale litt ekstra for «renere» kjøtt, som lett lar seg kjøre gjennom kverna.
Middagen gikk da fra å være lamburger til lamsala, og til dette brukte jeg
- lammekjøtt i biter (restene av de 1100 grammene jeg startet med)
- 1,5 dl fløte
- 2 ts tandoori masala (barbecue spice powder) fra krydderia.no
- basmatiris
Kjøttet ble stekt litt, før jeg helte over fløten og hadde på krydderet. Jeg lot det så stå å putre litt i stekepannen.
Selv om ungene gledet seg til burger, ble de ikke skuffet når de fikk servert lam med indisk touch.
Tandoori masala reddet middagen, og jeg kunne til slutt senke skuldrene.