På tross av de mislykkede vårrullene jeg lagde forrige gang, mistet jeg ikke lysten til å prøve meg på å lage vårruller igjen.
Jeg brukte rispapir når de ble mislykkede, men denne gangen brukte jeg Tyj Spring Roll Pastry som jeg fant i fryseren på Meny. Jeg har lest om filodeig på forskjellige blogger, men denne fant jeg ingen steder. Som nybegynner på vårrull-fronten, bestemte jeg meg altså for å prøve rispapir, noe som ikke gikk så bra.
Etter å ha lest et innlegg på Olavs kulinariske verden, fikk jeg tips om hva jeg skulle se etter, og å bruke egg som lim.
Denne gangen kan jeg med glede si at det gikk veldig mye bedre. I tillegg ble de sterke nok til at ingen hadde behov for å finne ekstra krydder til å ha på.
Til 20 – 25 vårruller (kommer an på hvor mye fyll du har i hver rull) brukte jeg
- 800 gr karbonadedeig eller annen kjøttdeig (kylling eller lam kanskje)
- 2 løk
- 4 fedd hvitløk
- 3 chili
- 120 gr kål (kuttet)
- 120 gr gulrot (revet)
- 100 gr spinat (kuttet)
- 1 egg (brukes som lim)
Karbonadedeigen stekes. Prøv å få den i så små biter som mulig. Jeg vet jeg klarer det bedre enn jeg gjorde i går.
Løk, hvitløk og chili kjøres i stavmikseren, og freses sammen med kål, gulrot og spinat, i noen minutter, til volumet i stekepannen er redusert til halvparten, sånn ca.
Karbonadedeig og grønnsaker blandes for så å ha det på vårrulldeigen.
Da jeg ikke hadde nok olje til å fritere dem, valgte jeg å pensle dem med olje og steke dem på 230 grader (varmluft) i 12 minutter nest øverst i ovnen. Snu dem noen ganger i løpet av steketiden.