Skikkelig gode vårruller

På tross av de mislykkede vårrullene jeg lagde forrige gang, mistet jeg ikke lysten til å prøve meg på å lage vårruller igjen.

Jeg brukte rispapir når de ble mislykkede, men denne gangen brukte jeg Tyj Spring Roll Pastry som jeg fant i fryseren på Meny. Jeg har lest om filodeig på forskjellige blogger, men denne fant jeg ingen steder. Som nybegynner på vårrull-fronten, bestemte jeg meg altså for å prøve rispapir, noe som ikke gikk så bra.

Etter å ha lest et innlegg på Olavs kulinariske verden, fikk jeg tips om hva jeg skulle se etter, og å bruke egg som lim.

Denne gangen kan jeg med glede si at det gikk veldig mye bedre. I tillegg ble de sterke nok til at ingen hadde behov for å finne ekstra krydder til å ha på.

Til 20 – 25 vårruller (kommer an på hvor mye fyll du har i hver rull) brukte jeg

  • 800 gr karbonadedeig eller annen kjøttdeig (kylling eller lam kanskje)
  • 2 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 chili
  • 120 gr kål (kuttet)
  • 120 gr gulrot (revet)
  • 100 gr spinat (kuttet)
  • 1 egg (brukes som lim)

Karbonadedeigen stekes. Prøv å få den i så små biter som mulig. Jeg vet jeg klarer det bedre enn jeg gjorde i går.

Løk, hvitløk og chili kjøres i stavmikseren, og freses sammen med kål, gulrot og spinat, i noen minutter, til volumet i stekepannen er redusert til halvparten, sånn ca.

Karbonadedeig og grønnsaker blandes for så å ha det på vårrulldeigen.

Da jeg ikke hadde nok olje til å fritere dem, valgte jeg å pensle dem med olje og steke dem på 230 grader (varmluft) i 12 minutter nest øverst i ovnen. Snu dem noen ganger i løpet av steketiden.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Følg Idéfull på Facebook
Følg Mat for 2 på Facebook