Annonse
Saftig og fløyelsmyk sjokoladekake er laget med Bremykt Flytende. Jeg har fått leke meg litt med Bremykt sitt helt nye produkt; et flytende steke- og bakeprodukt som inneholder meierismør. Produktet er en blanding av meierismør og rapsolje og inneholder ingen tilsetningsstoffer. Bremykt Flytende kan benyttes til både steking, baking og som smaksetter.
Jeg har brukt Bremykt Flytende i denne sjokoladekaken, og denne kaken fikk terningkast 6 her i huset!
Luftig, saftig og fløyelsmyk sjokoladekake er laget i en rund form 26 cm i diameter
- 3 egg
- 300 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g Bremykt Flytende
- 3 dl Kefir
- 200 g mel
- 30 g bakekakao
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig – til sukkeret er løst opp.
Tilsett Bremykt Flytende, Kefir og det tørre (mel, bakekakao, bakepulver og natron) om hverandre.
Røren fordeles i en bakepapirkledd eller godt smurt form og stekes midt i ovnen på 180 grader i 60 minutter.
Avkjøles før kremen has på.
Kremen er laget av
- 100 g Bremykt Flytende
- 100 g smeltet 70% kokesjokolade
- 0,5 dl kaffe (hvor sterk overlater jeg til deg)
- 300 g melis
- 160 g sjokoladekremost (Philadelphia)
- 10 g bakekakao
Pisk alt lyst.
Fordeles på avkjølt kake, topp og kanter, ikke inni.
Pyntes til voksenlag eller barnebursdag – Bær eller strø. Du bestemmer.
Innlegget er skrevet som et ledd i mitt samarbeid med Bremykt og Bakeklubben.