Brownie med Pops – nok en ny Brownie fylt med godsaker.
Jeg hadde lyst til å lage denne med litt mindre sukker enn det jeg har hatt i brownie før, og det gikk veldig fint. Ingen som etterlyste en søtere kake. Kan jo kanskje ha litt med at Pops som er i kaken er veldig søte.
Fløyelsmyk brownie med pops er laget i en form str. ca. 25 x 30 cm
- 300 g smør
- 400 g 70% sjokolade
- 5 egg
- 200 g brun farin
- 50 g lys sirup
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g mel
- 20 g kakao
- 1/2 ts bakepulver
- 1 pose Pops (jeg brukte 250 g, altså litt mer enn en pose)
Smelt smør. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Avkjøles i romtemperatur mens du lager resten av røra.
Pisk egg, brun farin, lys sirup og vaniljesukker i noen minutter til dette er veldig luftig. Tilsett det tørre (mel, kakao og bakepulver før du tilslutt har i sjokoladesmøret i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen er i gang.
Røren has i en bakepapirkledd form, fordel Pops på toppen av røra eller om du røren dette inn i røra før du har den i formen (jeg trykte dette litt ned i toppen av røra sånn at det ikke ble liggende å flyte oppå, om du skjønner), og stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøles.
Jeg synes denne kaken er best romtemperert.