Denne miniomeletten kan brukes som forrett, på et koldtbord eller akkurat som du måtte føle for selv. Grunnen til at jeg har lagd denne nå, er en forrettkonkurranse som jeg tenkte jeg skulle få sendt inn et bidrag eller to til.
Har du også lyst til å være med i konkurransen? Da kan du lese om den her.
Til 6 stk. miniomeletter trenger du
- 4 egg
- 60 gr chorizo
- 30 gr løk
- 1 fedd hvitløk
- 30 gr manchego
- 50 gr eple
- 1/2 chili
- 20 gr soltørkede tomater i olje
Skjær chorizoen i små biter og finhakk løk og hvitløk. Stekes noen minutter slik at det blir mindre fett i chorizoen.
Legg det deretter på litt papir slik at fettet får rent av.
Jeg stekte eplebitene på svak varme noen minutter. Dette for å minske væskemengden i bitene. Mengden eple ble dermed redusert fra 50 gr til 30 gr.
Skjær manchego i små biter.
Lag en mos av chili og soltørkede tomater med en stavmikser.
Visp eggene, og bland deretter chorizo, løk, hvitløk, eple og manchego. Topp det deretter med chili og tomatmosen.
Stekes i store muffinsformer på 200 grader i 20 minutter.
Miniomelettene smaker best når de har fått stått noen minutter.
Serveres på noen spinatblader og med et lite streif av Balsamico. Enjoy 🙂
Dette bidraget kom på 3. plass i konkurransen 🙂