Det er siste innspurt i forrettkonkurransen, hvor fristen for innsendelse er 15. september, og i dag lagde jeg en frisk salat, både i smak og farge.
Til denne salaten som blir nok til 4 forretter, brukte jeg
- 80 gr mango (kuttes i ønskede biter)
- 100 gr eple (pink lady) (kuttes)
- 15 gr vårløk (kuttes)
- 15 gr syltet ingefær (kuttes)
- 1/2 avocado (kuttes)
- 10 gr pinjekjerner (ristes)
Eplebitene varmes/stekes på svak varme med litt rapsolje i noen minutter.
Alt blandes.
Salaten legges på 4 skiver ristet brød. Brødskivene (i dette tilfellet loffskiver) ble stekt på 200 grader i 3 minutter og så gnidd inn med ett hvitløksfedd, før jeg la salaten oppå den sprøe hvitløksbunnen. Liker du brødet enda sprøere, må det stå litt lenger.
Det hele ble toppet med en eple- og ingefærmos, som jeg lagde av
- 40 gr eple (pink lady)
- 10 gr ingefær
- noen dråper lime (for at ikke mosen skal bli brun)
- 2 ss rapsolje
- 3 ss vann
La vannet renne av mosen, før du har den på toppen av salaten.
Salaten kan selvfølgelig også serveres uten den sprøe hvitløksbunnen.
Jeg serverte den med litt Balsamico.