Kremet rotsuppe

I dag falt middagsvalget på en rotsuppe, og grunnen til dette var at jeg skulle lage en høstinspirert rett i forbindelse med Matbloggsentralens og Coops utfordring denne uka.

Til 4 store porsjoner trenger du

  • 100 gr persillerot
  • 100 gr kålrot
  • 1 fennikel (90 gr)
  • 200 gr søtpotet
  • 350 gr poteter
  • 1 rødløk
  • 1 liter vann
  • kyllingfond (i forhold til mengde vann)
  • 2 dl fløte (has i når alt er kokt og most)
  • smak til med salt og pepper

Alt kuttes og skjæres i biter, og koketiden avhenger av størrelsen på bitene. Jeg tenkte ikke på dette i suppekokeprosessen, og endte opp med en koketid på 40 minutter. Koketiden kan raskt kortes ned ved å kutte grønnsakene i små biter.

Etter dette ble rotgrønnsakene most, og så hadde jeg i fløten. Suppen ble så smakt til med salt og pepper.

Jeg toppet suppen med ovnsstekt smårettbacon (200 grader i ca 15 minutter) og litt fetaost.

 

Kremet rotsuppe

Kremet rotsuppe

Kremet rotsuppe

Kremet rotsuppe

Kremet rotsuppe

Kremet rotsuppe

Kremet rotsuppe

Kremet rotsuppe

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?