I dag falt middagsvalget på en rotsuppe, og grunnen til dette var at jeg skulle lage en høstinspirert rett i forbindelse med Matbloggsentralens og Coops utfordring denne uka.
Til 4 store porsjoner trenger du
- 100 gr persillerot
- 100 gr kålrot
- 1 fennikel (90 gr)
- 200 gr søtpotet
- 350 gr poteter
- 1 rødløk
- 1 liter vann
- kyllingfond (i forhold til mengde vann)
- 2 dl fløte (has i når alt er kokt og most)
- smak til med salt og pepper
Alt kuttes og skjæres i biter, og koketiden avhenger av størrelsen på bitene. Jeg tenkte ikke på dette i suppekokeprosessen, og endte opp med en koketid på 40 minutter. Koketiden kan raskt kortes ned ved å kutte grønnsakene i små biter.
Etter dette ble rotgrønnsakene most, og så hadde jeg i fløten. Suppen ble så smakt til med salt og pepper.
Jeg toppet suppen med ovnsstekt smårettbacon (200 grader i ca 15 minutter) og litt fetaost.