Saftig mangokake med appelsinkrem

Saftig mangokake med appelsinkrem er en av årets påskeforslag fra meg. Denne kaka ble skikkelig saftig, frisk og god.

Kaken er lagd i en form på str. 20 cm i diameter. Egentlig kan jeg også si 18 cm, for jeg vet ikke helt. Jeg har ikke noe å måle med på hytta, hvor kaken er bakt, og da jeg ikke visste størrelsen på formen, klippet jeg en del av et pakkebånd, lik str. på formen. Dette båndet viste 19 cm da jeg kom hjem = 18 – 20 cm form.

Mangokaken er laget av

  • 100 g romtemperert smør
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss Creme Fraiche
  • 2 egg
  • 150 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 200 g most mango

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og creme fraiche lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg og pisk dem godt inn. Deretter har du i det tørre (mel, bakepulver og natron) og den moste mangoen til slutt.

Røren has i en bakepapirkledd form og stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 45 min.

Appelsinkremen er laget av

  • 200 g Philadelphia
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 dl ferskpresset appelsinsaft (om du ønsker en sterke appelsinsmak, kan du også tilsette ønsket mengde zest)
  • 200 g melis

Pisk alt til luftig krem. Det ble nok krem til å servere litt ved siden av…

Kaken ble pyntet med frisk mango, tørket mango og godteri med friske farger for den gode vårfølelsen.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?