Melkesjokoladebrownie med vaniljeostekrem – denne er siste utgaven i triologien om kombinasjonen sjokolade og vaniljekrem.
De andre browniene finner du her og her.
Om du heller skulle ha lyst til å lage en enkel brownie, finner du en av den fløyelsmyke typen her.
Melskesjokoladebrownie er laget av
- 400 g smeltet smør
- 600 g melkesjokolade
- 8 egg
- 300 g brun farin
- 100 g mørk sirup
- 200 g mel
- 1 ts bakepulver
Smelt smøret, ta kjelen av varmen og ha sjokoladen oppi. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøles litt.
Pisk eggene med brun farin og mørk sirup til sukkeret er oppløst og blandingen er blitt lysere. Det trenger ikke bli eggedosis.
Pisk inn sjokoladesmøret, mel og bakepulver.
Fordel blandingen i en bakepapirkledd form. Jeg brukte en for på størrelse 30 x 40 cm.
Vaniljeostekremen er laget av
- 500 g vaniljekrem (kjøpt)
- 600 g romtemperert Phladelphia
- 4 ts vaniljesukker
- 150 g sukker
Alt piskes godt til fløyelsmyk blanding.
Jeg hadde dette i en sprøytepose og fordelte massen i form av dype streker oppi brownierøra. Til slutt brukte jeg en gaffel for å lage et mønster.
Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 60 minutter +. Kaken skal disse og virke ustekt når den tas ut av ovnen.
Avkjøles før den settes i kjøleskapet for å stivne. Kaken trenger noen timer i kjøleskapet før den er klar.