Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på en krydderkake.
Å vite hvor mye man skal bruke av krydderet, avhenger av hvor mye du vil vil kaken skal smake. Jeg brukte like godt 1 ts av hvert utvalgte krydder, og det ble en god kryddersmak av kaken.
Kryddermengde og -type overlater jeg til deg å bestemme.
Denne saftige krydderkaken er stekt i en 22 cm form og er laget av
- 150 romtemperert smør
- 150 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 3 egg
- 200 g mel
- 1 ts natron
- 1 ts kanel
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts malt muskat
- 3 dl kefir
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg. Deretter piskes det tørre (mel, natron, kanel, malt ingefær og muskat) og det våte (kefir) i røra.
Ha røra i en godt smurt eller bakepapirdekt kakeform og stek midt i ovnen på 180 grader i 55 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så følg med mot slutten.
Jeg valgte å la kaken stå i formen med bakepapiret rundt seg mens den stod til avkjøling. Det ble en veldig saftig kake.
Om du velger å lage kaken i en større form, må du huske å justere ned steketiden.
Tipper kaken også gjør seg godt med crumble på toppen.
Kremen til kaken er laget av
- 3 dl kremfløte
- 3 ss brun farin
Piskes stivt og fordeles på avkjølt kake eller serveres ved siden av.
Jeg hadde lyst til å ha kanel i kremen, men i og med at det smakte så mye krydder av kaken, valgte jeg å droppe dette.
I denne kremen har jeg prøvd en pakke kremfiks, og jeg er fornøyd med resultatet.
Vi spiste den med blåbær på.
Om du skulle få lyst til å lage den med crumble, kan jeg anbefale denne løsningen
- 50 g smør
- 50 g mel
- 50 g brun farin
Ha alle ingrediensene i en bolle og kna dette godt sammen.
Fordeles på toppen av kakerøra etter at du har hatt den i formen.