Enkel blåbærpai med butterdeig ble veldig godt. Denne var en allsidig liten godsak som kan spises som den er eller med krem eller iskrem til og gjerne med litt mer blåbær til, eller kanskje fylle den med iskrem som en iskremfylt blåbærkjeks… (se bildet nedenfor).
Den kan også lages søtere enn det jeg har gjort, om du skulle ønske det.
10 stk. enkle blåbærpai med butterdeig er laget av
- 1 pk butter deig (5 plater deles i 2 = 10)
- 200 g blåbær
- 100 g sukker
- 2 ts maizena rørt ut i litt vann – eks. 2 ss
Lag blåbærfyllet først.
Kok opp blåbær, sukker og utrørt maizena og la koke til dette tykner. Jeg lagde dobbel porsjon for å ha litt ekstra, og dette småputret i kjelen i ca. 10 min. Rør om under kokingen.
Avkjøles sånn at det tykner enda litt til.
Lurt å tenke på; Tykkere fyll ligger mer i ro når du skal klemme sammen butterdeigen.
Del hver plate med butterdeig i 2. Da har du 10 emner som skal brukes til pai.
Kjevle de litt ut, men bare litt. Bruk gjerne litt maizena eller potetmel om det er vanskelig.
Formen skal fortsatt være en firkant med like lange sider. Dette for å få penest resultat når du skal brette den til en trekant.
Avkjølt fyll legges på midten av deigen (du trenger ikke mye) og så pensler du kantene med pisket egg. Dette skal brukes som lim når du bretter den.
Brett deigen til en trekant. Pass på at det ikke kommer noe blåbærfyll ut langs kantene. For litt mønster, kan en gaffel brukes til å presse/låse kantene med.
Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 200 grader i 20 – 25 minutter. I min ovn tok dette 25 minutter.